Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mini ofera utilizarea creativa a spatiului pentru crossover-ul mic Aceman doar electric

Mini Aceman va fi construit initial doar in China.



Sursa: bmwgroup.com


Mini spune despre crossover-ul sau mic premium Aceman complet electric ca a reinterpretat viziunea originala a fondatorului companiei, Alec Issigonis, pentru a crea o utilizare maxima a spatiului cu o amprenta minima.


„Aceman este perfect pentru a naviga pe strazile aglomerate ale orasului, pastrand in acelasi timp versatilitatea si functionalitatea unui crossover si senzatia de kart la care te poti astepta de la un Mini”, a declarat Stefanie Wurst, seful Mini, intr-un comunicat.


Cu o lungime de 4075 mm, Aceman se incadreaza intre Mini hatchback (3876 mm), care a fost redenumit recent Cooper, si SUV-ul mic Countryman mai mare (4433 mm).


Aceman inlocuieste break-ul Clubman, care se vinde lent, oferind Mini acoperire completa a segmentului premium mic in ceea ce priveste stilul caroseriei si optiunile de propulsie.


Aceman va fi al treilea vehicul electric cu baterie al Mini, dupa lansarea versiunilor BEV ale Cooper si Countryman.


Cooper si Countryman sunt, de asemenea, oferite cu motoare cu ardere, primul fiind disponibil cu sisteme de propulsie complet electrice si pe benzina, iar cel de-al doilea cu sisteme de propulsie pe benzina, diesel-hybrid usor si BEV. Aceman este primul Mini care se va vinde doar ca BEV.


Aceman va fi construit initial in China pe o noua platforma dezvoltata de compania in comun Spotlight Automotive dintre BMW si Great Wall din China.


Masina a fost proiectata alaturi de noul hatchback complet electric Cooper, care este, de asemenea, construit numai in China.


Incepand din 2026, Mini va incepe productia ambelor vehicule electrice la fabrica sa din Oxford, Anglia.


La lansare, Aceman va veni cu doua combinatii de motoare electrice si doua baterii.


Aceman E are un acumulator de 42,5 kilowati/ora si un motor electric de 135 kW (184 CP) care ofera o acceleratie de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) in 7,9 secunde si o viteza maxima de 160 km/h.


Consumul de energie electrica pe ciclul combinat WLPT este intre 14,1 si 14,7 kWh/100 km pentru o autonomie cuprinsa intre 298 si 310 km (185 pana la 193 mile).


Aceman SE, mai puternic, are o baterie de 54,2 kWh si un motor electric de 160 kW (218 CP) care ofera o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 7,1 secunde si o viteza maxima de 170 km/h.


Consumul de energie electrica in ciclul combinat este intre 13,9 si 14,6 kWh/100 km pentru o autonomie de la 382 la 406 km.


„Prin expresia sa distinctiva, Aceman este insotitorul perfect de zi cu zi pentru cei care apreciaza individualitatea in zonele urbane”, a declarat seful de design Mini, Oliver Heilmer, intr-un comunicat.


Sursa: carnewschina.com


Mini numeste noul sau limbaj de design Charismatic Simplicity.


Noua familie Mini prezinta un design clar, minimalist, oferind masinilor un aspect contemporan care emana o siguranta fara efort, a spus compania.


Simplitatea designului este evidenta in interior, unde Aceman urmeaza viziunea originala a lui Issigonis. Cu volanul sau usor de manevrat, un afisaj central OLED si bara de comutare distincta remodelata, cockpitul este ecoul a trei elemente cheie de design ale modelului Mini original.


Aceman dispune de primul asistent vocal cu drepturi depline de la Mini, care poate fi activat spunand „Hei Mini” sau folosind butonul apasare si vorbire de pe volan.


Compania a spus ca Asistentul personal inteligent invata continuu prin dialog si este capabil sa isi asume sarcinile de zi cu zi pe rute repetate.


Pe baza datelor geografice, de exemplu, vehiculul poate identifica intrarea intr-o parcare cu mai multe etaje si poate deschide automat geamul. Aceasta inseamna ca rutinele individuale pot fi gestionate mai convenabil.


In plus, acolo unde spatiul este limitat, sistemul optional Parking Assistant Pro permite parcarea vehiculului folosind un smartphone.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA