Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitul Audi scade cu peste 1 miliard de euro pe fondul problemelor cu motorul

Profitul operational Audi a scazut cu 74% la 466 de milioane de euro in trimestrul respectiv.



Sursa: motortrend.com


Audi a spus ca o scadere abrupta a profiturilor si a veniturilor sale in primul trimestru s-a datorat „logisticii si aprovizionarii” care a afectat livrarile masinilor sale cu motoare V-6 si V-8.


Profitul operational al marcii premium Volkswagen Group a scazut cu 74% la 466 de milioane de euro (500 de milioane de dolari) in trimestrul respectiv, de la 1,82 miliarde de euro in acelasi trimestru al anului trecut.


Veniturile au scazut cu 19% pana la 13,72 miliarde de euro in trimestrul respectiv, de la 16,88 miliarde in anul precedent, a declarat vineri Audi intr-un comunicat.


Directorul financiar Audi , Jurgen Rittersberger, a declarat ca blocajele in aprovizionare, in special pentru motoarele V-6 si V-8, au avut un impact negativ asupra rezultatelor trimestriale.


Audi a fost nevoit sa nu mai vanda modele cu motoare deoarece o componenta cheie nu era disponibila de la un furnizor.


Alti producatori de automobile au raportat venituri sau venituri mai slabe in primul trimestru, inclusiv Stellantis, Mercedes-Benz si Audi, grupul mama VW.


La un apel pentru castiguri cu investitorii, Rittersberger a refuzat sa specifice partea motorului. El a spus ca este „o componenta complexa care este importanta pentru eficienta motoarelor”.


Managerul Magazin a raportat in ianuarie ca piesa in cauza este o curea folosita la generatoarele de pornire din masinile hybrid. Este furnizat de filiala Continental Vitesco.


Audi foloseste componenta in motoarele sale de top din 2018. Audi si Vitesco au fost in disputa cu privire la aceasta piesa inca din vara lui 2023, a relatat Manager Magazin.


Sursa: carmagazine.co.uk


Intr-o declaratie pentru publicatia Automobilwoche Automotive News Europe, Vitesco a declarat: „Suntem in contact strans cu Audi in aceasta privinta. Nu dorim sa facem alte declaratii”.


Audi a spus ca modelele cu motoare V-6 si V-8 nu ar putea fi oferite temporar din cauza disponibilitatii limitate a unei componente care nu poate fi inlocuita pe termen scurt.


„Este o componenta foarte complexa, specifica, care contribuie in mod semnificativ la eficienta motoarelor noastre V-6 si V-8. Suntem pe drumul cel bun pentru a aborda restrictiile”, a declarat un purtator de cuvant Audi pentru Automobilwoche.


Directorul de operatiuni al Grupului Volkswagen, Arno Antlitz, le-a spus investitorilor, intr-un apel al investitorilor din 30 aprilie, ca Audi este in proces de adaugare a unui al doilea furnizor pentru componenta.


Potrivit surselor Automobilwoche, modelele cu motoare V-6 si V-8 sunt disponibile din nou in Germania de la jumatatea lunii martie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA