Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Bentley construieste portofoliul Mulliner Coachbuilt cu decapotabila Batur

Bentley a spus ca designul cu doua locuri este o combinatie intre coupe-ul Batur si modelul Bacalar cu cap deschis.



Sursa: motortrend.com


Bentley, care a avut succes prin lansarea unor variante extra-costisitoare in ultimii ani, adauga un alt model de milioane de dolari la gama sa.


Convertibleul Batur urmeaza coupe-ul Batur, care a debutat in 2022  si modelul Bacalar cu cap deschis din 2020. Toate trei provin de la divizia Bentley Mulliner Coachbuilt din seria superioara.


Bentley a declarat ca va construi doar 16 exemplare de decapotabil Batur, dupa ce a produs doar 18 coupe-uri Batur si 12 decapotabile Bacalar.


Modelul, numit dupa Lacul Batur din Bali, este un amestec de coupe Batur si Bacalar open-top. Acoperisul sau de panza poate fi deschis sau inchis in 19 secunde, a spus Bentley.


Echipa de proiectare a lui Mulliner va lucra cu fiecare client la selectarea culorilor si a finisajelor de suprafata. Bentley a spus ca viitorii clienti pot alege culoarea si finisajul „practic pentru fiecare suprafata a decapotabilului Batur, pentru a crea o masina la fel de individuala precum ei”.


Lansarea modelului deschis Bacalar a marcat o noua aventura pentru marca britanica de ultralux. Portofoliul Mulliner Coachbuilt a fost vazut ca o modalitate de a raspunde celor mai bogati clienti si, de asemenea, de a construi numele Mulliner.


Sursa: bentleymotors.com


Aemenea coupe-ului Batur, decapotabilul dispune de puternicul motor W-12 dublu turbocompresor de 6,0 litri care produce aproximativ 740 CP si un cuplu de 738 lire-picior. Are o transmisie cu opt trepte.


Productia motorului W-12 se va incheia in aceasta vara, ceea ce inseamna ca decapotabila Batur va fi unul dintre ultimele modele Bentley echipate cu motorul asamblat manual. W-12 a alimentat masinile Bentley de la reinventarea marcii de catre proprietarul Volkswagen Group in 2003.


Constructia fiecarei decapotabile Batur va dura cateva luni, a spus Bentley. Livrarile vor avea startul la inceputul anului 2025.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA