Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hibrizii plug-in BYD europeni aproape de rivalii ICE

BYD, care vinde exclusiv vehicule electrice in Europa, va adauga in curand primul sau model plug-in pentru regiune.



Sursa: topgear.com


BYD intentioneaza sa vanda masini hybride plug-in in Europa mai aproape de preturile rivalilor lor cu motor cu combustie pura, mai degraba decat de vehicule complet electrice, a declarat un director executiv al producatorului auto.


BYD s-a concentrat pana acum pe vanzarile de vehicule electrice cu baterie in Europa, dar mai tarziu in acest an, producatorul auto va lansa hybrid-ul plug-in Seal U DM-i SUV de dimensiuni medii, deoarece incearca sa profite de cererea in crestere pentru vehicule PHEV.


Compania va urma cu un alt PHEV anul viitor, a declarat Michael Shu, directorul general al BYD Europe.


BYD a declarat in decembrie ca va deschide prima sa fabrica europeana de autoturisme la Szeged, Ungaria. Compania a spus ca uzina va construi masini complet electrice si hybrid plug-in pentru piata europeana.


BYD va incepe operatiunile la fabrica sa din Ungaria „inainte de 2026”, a declarat Shu pentru Automotive News Europe in martie, fara a oferi o data precisa.


Shu a declarat ca BYD isi propune sa devina un producator de top de vehicule electrice in Europa. „Suntem increzatori ca am putea fi intr-o pozitie de lider pana in 2030”, a spus el.


BYD ar putea deschide, de asemenea, un centru de cercetare si dezvoltare in Europa pentru a completa fabrica de masini, a spus Shu.


Marcile chineze cantaresc productia in Europa, partial pentru a calma tensiunile legate de o ancheta a UE cu privire la sprijinul Beijingului pentru lantul valoric al vehiculelor electrice din China. In decembrie, Franta a retras subventiile pentru vehiculele electrice pentru masinile construite in China, vanzarile de modele precum MG4 si Dacia Spring au scazut brusc anul acesta.


UE a spus ca ar putea impune sanctiuni punitive asupra masinilor construite in China daca gaseste dovezi de concurenta neloiala, desi producatorii de automobile germani s-au opus, avertizand ca ar putea duce la un razboi comercial.


BYD vizeaza o cota de piata de 5% din vanzarile de vehicule electrice in Europa inainte de a incepe productia la fabrica din Ungaria, a declarat Shu pentru Automotive News Europe in martie.


Anul trecut, BYD a vandut 15.644 de masini in regiune, toate fiind masini complet electrice, potrivit cifrelor cercetatorilor de piata Dataforce. Vanzarile in primul trimestru au fost de 7.701, o crestere cu 717% fata de anul trecut, condusa de SUV-ul compact Atto 3.


Cota companiei pe piata europeana a fost de 0,46% pentru trimestrul respectiv, devenind al doilea cel mai mare brand chinezesc din regiune, dupa MG, care este detinut de SAIC.


Vanzarile de hybride plug-in in Europa au crescut cu 10% in primul trimestru la 253.864, conduse de Volvo XC60, Ford Kuga si Mercedes GLC.


Sursa: electrek.co


Vanzarile de hybride plug-in sunt sustinute in principal de marcile premium, care au apelat la tehnologia de inlocuire a motoarelor pentru masinile mai mari. Hibrizii plug-in si sistemele de propulsie diesel sunt o modalitate de a reduce consumul de combustibil si de a reduce emisiile de CO2.


Tehnologia PHEV a fost criticata de grupurile de mediu, care spun ca emisiile lor din lumea reala sunt mai mari decat in ​​teste. Primul raport al Comisiei Europene bazat pe monitorizarea in masina, lansat in martie, a constatat ca emisiile de CO2 au fost cu 350 la suta mai mari decat cifrele de testare.


BYD spune ca hibrizii plug-in cu modul dublu sau DM sunt utilizati in modul complet electric in 65% din timp, pe baza datelor de la un milion de masini care au condus un total de 9,7 miliarde de km.


BYD vinde numai BEV si hybrid plug-in in China, dupa ce anul trecut a incetat vanzarile de sisteme de propulsie ICE. Vanzarile au fost impartite in mod egal intre cele doua tehnologii anul trecut, a spus BYD. Marca a fost cel mai vandut in China in 2023, invingand Volkswagen pentru prima data.


Toyota are in vedere utilizarea tehnologiei DM de la BYD in masinile sale hybrid din China, ca parte a unei relatii extinse dintre cele doua companii, a declarat miercuri un raport din revista Caijing din Beijing.


BYD a dezvaluit primul sau PHEV, F3DM, la Salonul Auto de la Geneva din 2008. Tehnologia este acum la a cincea generatie, a spus Shu.


BYD are in vedere si revizuirea vehiculului electric Seagull mic pentru a permite vanzarile in Europa, a declarat Shu in cadrul summit-ului Financial TImes.  „Am primit o multime de solicitari pentru masina prin intermediul partenerului nostru dealer de la clientii nostri”, a spus Shu. ”


Versiunea europeana a Seagull ar trebui sa coste mai putin de 20.000 de euro in Europa, a spus Shu.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA