Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda incearca sa aduca o noua strategie de productie

CEO-ul Toshihiro Mibe doreste ca Honda sa adopte o abordare integrata vertical pentru dezvoltarea si fabricarea vehiculelor electrice de urmatoarea generatie.



Sursa: motortrend.com


Intre timp, cresterea vanzarilor hibride va fi cruciala pentru finantarea tranzitiei, a spus el.


Honda isi revizuieste abordarea fata de vehiculele electrice de urmatoarea generatie si va urmari o abordare integrata pe verticala care aduce totul, de la baterii si software pana la productia de vehicule in interior, in timp ce compania se lupta pentru a controla costurile in timp ce se lupta cu noile tehnologii.


Trecerea catre un lant de aprovizionare mai vertical conduce cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare ale Honda la niveluri record.


Honda, al doilea mare producator auto din Japonia, trebuie sa adopte aceasta abordare pentru a concura mai bine, a declarat vineri CEO-ul Toshihiro Mibe, in timp ce a anuntat rezultatele financiare. Impulsul Honda a fost expus luna trecuta, cand a anuntat ca va investi 11 miliarde de dolari in productia de baterii si vehicule electrice in Canada.


„Ne-am schimbat putin strategia in ceea ce priveste electrificarea, in special bateriile”, a spus Mibe. „Ne trecem la un sistem de tip vertical pentru a sustine o afacere totala de electrificare. Pentru a face asta, trebuie sa interiorizam aceste tehnologii. De asemenea, software-ul trebuie sa fie sustinut de Honda insasi.”


Mibe a spus ca Honda va oferi mai multe detalii despre strategie joi intr-o actualizare anuala de afaceri.


Strategia este o intoarcere la primele zile ale industriei auto, cand Ford Motor Co. a incercat sa faca totul, de la cauciuc la sticla sub propria sa umbrela. Abordarea inregistreaza o renastere odata cu adaptarea sa la vehiculele electrice de catre jucatori in curs de dezvoltare din China, cum ar fi BYD. BYD a reusit sa controleze costurile si tehnologia organizandu-si propriul lant de aprovizionare.


In Europa, Renault Group, Volvo si Stellantis se numara printre producatorii auto care au adus productia de motoare electrice si baterii in casa.


Honda intentioneaza sa intensifice vanzarile hybrid pentru a genera numerar pentru a finanta trecerea la vehiculele pur electrice de urmatoarea generatie, a spus Mibe. Schimbarea este esentiala pentru planul Honda de a elimina treptat motoarele cu ardere interna din vehiculele sale pana in 2040.


Rentabilitatea modelelor hybrid este deja la egalitate cu modelele pe benzina, au spus directorii. Costul lor scade, de asemenea, rapid, a spus Honda.


Honda, primul producator de automobile care a lansat un hibrid in SUA, a vandut aproximativ 800.000 de hibrizi in intreaga lume in anul fiscal care s-a incheiat pe 31 martie. Vrea sa creasca numarul la 1,2 milioane in anul fiscal curent si sa ajunga la 2 milioane de vanzari de hybrid la nivel mondial pana in 2030, ca elimina treptat arderea interna.


Sursa: motortrend.com


Toyota a mai spus saptamana aceasta ca pune accent pe vanzarile de modele hybrid.


„Daca putem face acest lucru, vom avea mai multa putere pentru a genera numerar si a percepe tranzitia catre electrificare”, a spus Mibe. Honda isi investeste deja profiturile in dezvoltare. In acest an fiscal, a bugetat cheltuieli record pentru cercetare si dezvoltare la 1,19 trilioane de yeni (7,65 miliarde de dolari), o crestere cu 23% fata de anul precedent.


Honda lucreaza la o platforma EV de ultima generatie care va fi lansata in SUA si alte piete globale incepand cu 2026. Acea platforma, numita Seria 0, a fost dezvaluita la CES din acest an de la Las Vegas si este cruciala pentru planul Honda de a deveni un jucator relevant pe piata globala de vehicule electrice, in ciuda unui inceput relativ lent.


Honda a vandut 19.115 de vehicule electrice la nivel global in 2023, in scadere fata de 22.256 in anul precedent. Pana in prezent, majoritatea vanzarilor de vehicule electrice Honda provin din China. Producatorul auto nu a oferit vehicule electrice in SUA pana luna trecuta, cand a inceput sa vanda crossover-ul Prologue, dezvoltat in comun cu General Motors.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA