Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Unitatea Horse Renault semneaza primul acord major cu un producator auto extern

Horse va vinde motoare turbodiesel de 2 litri catre Habas, una dintre cele mai mari companii din Turcia, pentru a fi utilizate in vehiculele comerciale usoare.



Sursa: renaultgroup.com


Horse, noua unitate de propulsie cu combustie interna a Grupului Renault, a semnat primul sau contract major cu o companie externa, cu un acord pentru a furniza motoare turbodiesel conglomeratului turc Habas.


Motoarele de 2 litri vor fi folosite in primele vehicule comerciale usoare ale Habas, au declarat cele doua companii in anuntarea acordului saptamana trecuta. Motorele sunt utilizate in prezent in camionete Renault si Nissan de dimensiuni medii.


Horse a fost infiintata ca o companie separata anul trecut pentru a concentra activitațile grupului Renault cu combustie interna, inclusiv fabricile si dezvoltarea. Va construi peste trei milioane de unitati anual pentru vehicule Renault, Dacia, Nissan si Mitsubishi, inclusiv motoare si sisteme de propulsie. A inceput sa functioneze in iulie 2023.


Producatorii de automobile cauta modalitati de a gestiona scaderea asteptata a vanzarilor de motoare pe benzina si diesel, finantand in acelasi timp tranzitia costisitoare la electrificare.


Renault a infiintat o companie numita Ampere, care se va concentra pe dezvoltarea si construirea de masini complet electrice.


Compania Habas este un conglomerat turc infiintat in 1956, cu interese in productia de gaze industriale si medicale, productia de otel, generarea de energie, productia de masini grele, productia de motociclete, constructii de nave si servicii bancare.


Habas a intrat in productia de vehicule anul trecut cu o gama de autobuze urbane, microbuze si camioane electrice si diesel. De asemenea, a achizitionat fostul site de productie Honda Turkey din Gebze cu intentia de a construi acolo masini de pasageri. Site-ul Honda si-a incetat productia in 2021.


Motoarele Renault vor fi folosite in primele vehicule comerciale usoare ale lui Habas, care vor fi construite in Manisa, estul Turciei. Horse a spus ca indeplinesc cele mai recente standarde de emisii Euro 6d.


Sursa: formulapassion.it


Horse are un site de propulsie in comun in Bursa, nordul Turciei, care produce motoare Renault si Nissan, precum si transmisii si alte componente.


Horse este partea Renault a unui joint venture 50-50 cu Zhejiang Geely Holding Company, care are propria sa divizie de propulsoare ICE, numita Aurobay, care construieste motoare cu ardere pentru marci precum Volvo si Lynk & CO. Dupa ce generația actuala de motoare isi urmeaza cursul se asteapta ca cele doua grupuri auto sa colaboreze la noi componente.


Compania combinata este de asteptat sa produca peste cinci milioane de motoare si transmisii pe an, cu venituri anuale de 15 miliarde de euro.


Renault si Geely au semnat acordul de joint venture in august anul trecut, desi un acord final nu a fost inca semnat.


Aramco, compania nationala de energie din Arabia Saudita, a semnat in martie 2023 o scrisoare de intentie cu Renault si Geely pentru a deveni actionar al joint-venture-ului, dar inca nu a finalizat oficial investitia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA