Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aiways din China isi muta atentia catre Europa cu noi finantari

Aiways va avea sediul central in Europa pentru a se ocupa de vanzari, marketing si finantare, in timp ce productia, achizitiile si cercetarea si dezvoltarea se vor ocupa in principal in China.



Sursa: ev-database.org


Aiways isi muta concentrarea asupra vanzarilor in Europa, dupa ce a devenit publica printr-o fuziune cu compania americana de achizitii cu scop special Hudson Acquistion.


Fuziunea SPAC ar trebui sa evalueze compania la aproximativ 400 de milioane de dolari si ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul anului, au spus companiile.


Acordul este un colac de salvare pentru Aiways, care a oprit productia la fabrica sa din Shangrao vara trecuta, deoarece un razboi aprig al preturilor asupra masinilor electrice din China a redus marjele producatorilor de automobile. Compania face parte dintr-un grup de startup-uri chineze de vehicule electrice care se lupta, inclusiv WM Motors si Human Horizons, care si-au suspendat operatiunile pe fondul vanzarilor lente.


Inainte de luptele sale financiare actuale, Aiways si-a vandut modelele U5 si U6 complet electrice pe 16 piete europene, ceea ce inseamna ca are produse si operatiuni existente atunci cand este gata de functionare, desi cresterea productiei este costisitoare.


Fabrica din Shangrao are capacitatea de a construi 300.000 de vehicule electrice anual.


Aiways a purtat discutii cu investitorii de luni de zile cu privire la reluarea productiei modelelor sale existente si la dezvoltarea unei masini noi, la preturi accesibile, ca marca destinata exclusiv exportului, axata pe Europa pe termen scurt.


„Noua entitate va fi pozitionata strategic pentru a valorifica viziunea si resursele noastre pe piata europeana de vehicule electrice”, a declarat Alexander Klose, managing director al Aiways Europe, intr-un comunicat, marti.


Sursa: ai-ways.eu


Aiways va avea sediul central in Europa pentru a se ocupa de vanzari, marketing si finante, in timp ce productia, achizitiile si cercetarea si dezvoltarea se vor ocupa in principal in China, potrivit unei surse familiare cu planurile producatorului auto, care nu a avut voie sa le discute public.


Anuntul vine la doar cateva zile dupa ce producatorul chinez de vehicule electrice Zeekr, o unitate a Geely, si-a vazut actiunile crescand cu aproape 35% peste pretul lor initial de oferta publica, intr-un inceput puternic pentru primul debut major pe piata americana al unei companii din China din 2021.


Fondata in 2017, investitorii Aiways includ gigantul tehnologic Tencent, grupul de ride-hailing DiDi si producatorul de baterii CATL, care vor ramane actionari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA