Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cu noul Rafale, Renault reconsidera PHEV-urile dupa ce a oprit optiunile Captur si Megane

Renault va relansa sistemele de propulsie hybrid plug-in cu o optiune de 300 CP cu tractiune integrala pentru crossover-ul mediu Rafale.



Sursa: serus-renault.ro


Cu un nou motor hybrid plug-in pe SUV-ul sau emblematic Rafale,  Renault reconsidera vehiculele PHEV, chiar daca a oprit vanzarile primelor sale doua modele E-Tech PHEV, SUV-ul mic Captur si Megane hatchback compact si break, a spus CTO Gilles Le Borgne.


Megane si Captur PHEV au fost lansate in 2020, dar Megane a fost intrerupta in favoarea unui nou Megane complet electric, diferit, care a debutat in 2022.


Vanzarile lui Captur PHEV, care au costat aproximativ 10.000 de euro mai mult decat versiunile mild-hybrid in Franta, s-au incheiat in aprilie anul trecut, inaintea unui lifting pentru model. Modelul PHEV a reprezentat aproximativ 5% din vanzarile Captur in Franta in 2022.


Renault va reintroduce vehiculele PHEV pe noul crossover de dimensiuni medii Rafale, modelul emblematic al marcii. Cu vanzarile incepand din aceasta toamna, Rafale va avea o optiune PHEV cu tractiune integrala de 300 CP, bazata pe un motor de 1,2 litri, in trei cilindri. Un motor electric va alimenta puntea spate.


Rafale PHEV va avea o autonomie complet electrica de pana la 100 km (62 mile) de la o baterie de 22 de kilowati/ora. Autonomie totala (ICE plus baterie) este de pana la 1.000 km, a declarat joi Renault.


Le Borgne a declarat saptamana aceasta, la un eveniment Renault la centrul tehnic al grupului de langa Paris, ca, desi Captur si Megane PHEV au fost intrerupte, Renault inca are capacitatea de a oferi tehnologie pe masinile mici si compacte, precum si pe vehicule de dimensiuni medii, cum ar fi Rafale.


Odata cu incetinirea vanzarilor de vehicule complet electrice, hibridele plug-in se bucura de o renastere in Europa.


Vanzarile de vehicule cu grup motopropulsor au crescut cu 17%, pana la peste 153.000 in primul trimestru, in timp ce vanzarile de vehicule electrice au crescut cu aproximativ aceeasi suma, cu 19%, pana la 253.000 in timpul trimestrului, potrivit cifrelor cercetatorului de piata Dataforce.


Sursa: renault.ro


SUV-ul de dimensiuni medii Espace, care foloseste aceeasi platforma ca si Rafale, ar putea primi si o optiune PHEV, desi Renault nu a confirmat acest lucru.


Captur si Megane PHEV erau bazate pe un motor mai vechi pe benzina de 1,6 litri, cu patru cilindri. Ei au folosit o baterie de 400 de volti si 9,8 kilowati/ora care a permis pana la 50 km (32 mile) de conducere mixta in modul complet electric, cu o viteza maxima de 135 km/h (84 mph). Emisiile de CO2 au fost de 32 g/km.


UE intentioneaza sa reevalueze factorul de utilitate sau procentul de kilometri care pot fi parcursi in modul complet electric, pentru vehiculele PHEV in urma criticilor ca multi proprietari nu le conecteaza suficient. Un raport recent al UE bazat pe dispozitivele de monitorizare in masina a constatat ca emisiile PHEV sunt de 3,5 ori mai mari decat certificarea WLTP testata pe banc.


Le Borgne a spus ca Renault a propus un sistem de avertizare care ar putea dezactiva un PHEV daca nu este utilizat suficient in modelul complet electric.


„Problema nu este cu tehnologia. Trebuie sa fortam soferii sa-si schimbe comportamentul”, a adaugat el.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA