Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Conceptul de furgoneta Renault se concentreaza pe servicii medicale mobile

Conceptul Renault U1st Vision este o furgoneta complet electrica bazata pe viitoarea platforma FlexEVan.



Sursa: uk.motor1.com


Un modul detasabil care gazduieste o suita de servicii conectate isi propune sa serveasca „deserturile medicale”, regiuni a caror populatie nu are acces la asistenta medicala.


Cel mai recent vehicul concept al Grupului Renault, U1st Vision, reuneste hardware si software pentru a crea un centru mobil de asistenta medicala care deserveste „deserturile medicale” precum orasele mici si tarile in curs de dezvoltare.


 U1st Vision sau „You First”, este o furgoneta complet electrica bazata pe viitoarea platforma de vehicule comerciale FlexEVan pentru noua duba Master de la Renault. Un modul detasabil serveste ca o sala de examinare a medicului, cu servicii conectate, cum ar fi monitorizarea de la distanta a semnelor vitale folosind radar sau lidar.


22 de companii sau agentii au participat la proiect, care a fost dezvaluit miercuri la Paris, la expozitia VivaTech. Acestia sunt cei sapte membri ai Software Republique, o coalitie de companii franceze condusa de Renault, care include gigantul media JCDecaux, STMicroelectronics, Dassault si Thales si 15 furnizori de servicii si asistenta medicala.


 „Lumea software-ului are nevoie de proiecte reale ca acesta pentru a umaniza viziunea”, a declarat Eric Feunteun, directorul operatiunii Software Republique, la o previzualizare media a conceptului. „Acesta este dezvaluirea unui serviciu oferit de o masina”, mai degraba decat invers”, a spus el.


Printre serviciile de ingrijire a sanatatii, multe de la distanta si fara fir, oferite in U1st Vision sunt o verificare cu ultrasunete a arterei carotide, screening-uri dermatologice si teste de vedere si auz. Un asistent medical va fi intotdeauna prezent in duba, in timp ce un medic interactioneaza cu pacientul prin intermediul unui ecran. Medicul poate vedea semnele vitale in timp real, iar daca este nevoie de un nivel mai ridicat de ingrijire poate trimite pacientul catre un specialist sau spital.


 Feunteun a spus ca membrii Software Republique au contribuit la proiect prin expertiza lor in domenii precum AI, holografia si realitatea virtuala. De exemplu, tehnologia „geamanului digital” de la Dassault ar fi folosita pentru a gasi pozitia optima pentru camion pe baza concentratiei de medici, a spus el.


 Clientii initiali ai dubitei vor fi autoritatile municipale, a spus Feunteun. Conceptul U1st Vision poate fi aplicat si in alte cazuri de utilizare, a declarat Renault. Acestea includ, de exemplu, repararea bicicletelor mobile, serviciile de reciclare sau serviciile de urgenta.


Software Republique a fost fondata in 2021 ca o vitrina pentru competenta tehnologica colaborativa franceza. Feunteun a spus ca primele proiecte ale grupului disponibile cumparatorilor externi includ statiile de incarcare PowerBox de la Renault. Posturile sunt puse la dispozitia cumparatorilor de marca privata, inclusiv unui mare retailer pe care el a refuzat sa-l identifice.


Sursa: uk.motor1.com


Contributiile Software Republique la PowerBox includ securitatea cibernetica, precum si semiconductori de la STMicroelectronics. Statiile au un procent mare de piese si tehnologie provenite din Franta, a spus Feunteun, care este o tinta a coalitiei.


El a spus ca alianta de software a incubat 16 startup-uri cu o rata de lansare pe piata de 70% pentru proiectele lor.


 Alte produse includ protectia vehiculelor de securitate cibernetica, colaborarea cu Thales si compania franceza de telecomunicatii Orange, care poate fi vanduta altor producatori de automobile; o aplicatie care gestioneaza somnolenta in timpul conducerii; si un „observator al mobilitatii” care ofera autoritatilor publice date securizate si anonimizate pentru a gestiona fluxul de trafic sau a modifica drumurile.


Software Republique nu creeaza software-ul de operare a vehiculelor sau de infotainment al Grupului Renault, a spus Feunteun. Astfel de sisteme complexe sunt construite cu parteneri, inclusiv Google si Qualcomm. Dar se concentreaza pe produse colaborative care necesita ca multi parteneri sa lucreze in tandem.


Coalitia are o cifra de afaceri totala de aproximativ 40 de milioane de euro anual, a spus el, dar fiecare proiect are propria sa declaratie de profit si pierdere, precum si un model de afaceri unic.


„Nu suntem aici pentru a concura cu ceilalti parteneri tehnologici ai Renault, ci pentru a completa”, a completat acesta. „Ne concentram pe produse pe care Renault nu le poate face singur.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA