Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Seful Ferrari catalogheaza vehiculele electrice chinezesti un „indemn la actiune” pentru Europa

CEO Ferrari Benedetto Vigna a spus ca producatorii auto din Europa ar trebui sa fie mai putin multumiti in fata noii concurente din China.



Sursa: voi.id


El a confirmat ca Ferrari este pe cale sa lanseze primul sau vehicul electric pana la sfarsitul anului 2025.


Aparitia vehiculelor electrice chinezesti ar trebui sa fie un apel clar pentru ca Europa sa fie mai putin multumita, a spus CEO- ul Ferrari, Benedetto Vigna.


„Pentru mine, acesta este un indemn la actiune pentru Europa”, a spus Vigna joi intr-un interviu pentru Bloomberg Television. „Oamenii il definesc ca pe un razboi, dar pentru mine este o competitie frumoasa.”


Vigna a confirmat ca Ferrari intentioneaza sa lanseze primul sau model complet electric in al patrulea trimestru al anului 2025. Marca si-a cufundat degetele in electrificare cu hybrid-ul plug-in SF90 Stradale.


Tensiunile dintre China si Europa cresc pe masura ce se apropie un termen limita pentru ca Uniunea Europeana sa anunte rezultatele unei anchete privind subventiile pentru vehiculele electrice de la Beijing. Mai multi producatori au vorbit despre riscul ca masurile protectioniste sa se transforme intr-un razboi comercial dureros.


Beijingul a semnalat saptamana aceasta ca este gata sa elibereze taxe de pana la 25% la masinile importate cu motoare mari, ca raspuns la o crestere recenta a tarifelor din partea administratiei Biden. Majoritatea importurilor auto din China sunt in segmentul de lux, Porsche, Audi si Range Rover fiind printre primele 10 marci anul trecut.


Ferrari este mai putin expus. Producatorul italian a declarat ca vanzarile sale in China nu vor depasi o cota de 10%, deoarece tarifele existente scad deja asupra profitabilitatii.


„Piata din China nu este inca matura”, a spus Vigna. „China nu este pentru Ferrari ceea ce este pentru alte marci de lux.”


Ferrari se pregateste sa lanseze prima sa supermasina complet electric in al patrulea trimestru al anului viitor. Vigna a spus in interviu ca este increzator ca cererea va fi similara cu modelele Ferrari cu motor cu ardere.


Vehiculul, care va fi dezvaluit in al patrulea trimestru al anului viitor, va fi „unic din toate punctele de vedere”, a spus el. „Suntem pe drumul cel bun.” Ferrari a declarat in 2023 ca pana in 2026, un total de 60% din vanzari vor veni de la modele hibride si complet electrice.


Sursa: ceotodaymagazine.com


Este o perioada tensionata pentru sectorul auto de ultima generatie, care delibereaza cum sa reduca emisiile pe masura ce cererea de vehicule electrice incetineste si guvernele reduc subventiile.


Grupul Mercedes-Benz a oprit dezvoltarea unei platforme separate, MB.EA Large, pentru berlinele si SUV-urile electrice mari, pentru a economisi bani si intentioneaza sa vanda masini cu motor pe benzina pana in anii 2030. CEO-ul Lamborghini crede ca este inca prea devreme pentru ca brandul sa ofere modele complet electrice.


Ferrari construieste o noua fabrica pentru fabricarea de supermasini hibride si electrice in baza sa de domiciliu din Maranello, Italia, care va fi dezvaluita la sfarsitul lunii iunie. Luna trecuta, a dezvaluit un nou laborator pentru cercetarea celulelor bateriilor cu litiu.


Pentru primul EV al producatorului, Ferrari nu va imita vuietul motoarelor sale cu ardere, ci va reinterpreta sunetul produs de un motor electric, a declarat CEO-ul. Clientii mai tineri de 50 de ani si unii care sunt mai in varsta, au abordat deja Vigna exprimandu-si interesul de a cumpara primul model Ferrari alimentat de baterii.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA