Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va introduce versiuni hybrid fabricate in Italia ale lui Fiat 500e

O incetinire globala a vanzarilor de vehicule complet electrice impinge Stellantis sa incetineasca semnificativ ritmul de productie si introduce versiunea hibrida a lui Fiat 500e.



Sursa: ev-database.org


Stellantis va construi o versiune mild hybrid a masinii sale electrice mici Fiat 500e la uzina Mirafiori din Torino, Italia, incepand cu primul trimestru al anului 2026, pe fondul unei incetiniri a vanzarilor de masini electrice.


Anuntul a venit dupa ce CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, s-a intalnit la Torino cu reprezentantii sindicali care au cerut de mult companiei sa sporeasca productia la casa istorica a Fiat cu un nou model de volum mare si mai ieftin.


Fabrica produce in prezent modelul 500e, dar o incetinire globala a vanzarilor de vehicule complet electrice a impins Stellantis sa incetineasca semnificativ ratele de productie, introducand perioade prelungite de concediu pentru lucratorii fabricii.


„Carlos Tavares a reamintit importanta de a oferi masini la preturi accesibile si de inalta calitate pentru clientii italieni”, a declarat Stellantis intr-un comunicat.


Automotive News Europe, care a raportat pentru prima data productia hybrid-ului 500 luni, a declarat ca Stellantis urmareste o productie anuala totala de 200.000 de vehicule model 500, inclusiv 125.000 de hibrizi, comparativ cu mai putin de 80.000 de modele electrice anul trecut.


Producatorul de automobile a adaugat ca dezvoltarea masinilor la preturi accesibile depinde si de factori externi, inclusiv costuri mai mici cu energie, dezvoltarea unei retele de incarcare pentru vehiculele electrice si subventii pe termen lung pentru achizitiile de masini.


Miscarea ar putea ajuta producatorul de automobile sa-si imbunatateasca relatiile cu guvernul italian , care a criticat adesea grupul pentru scaderea productiei in tara si pentru fabricarea unora dintre modelele sale Fiat si Alfa Romeo in strainatate.


Stellantis, singurul mare producator auto din Italia  si guvernul de la Roma sunt in discutii asupra unui plan care vizeaza restabilirea productiei grupului in tara la 1 milion de vehicule pana la sfarsitul acestui deceniu, de la aproximativ 750.000 anul trecut.


Sursa: topgear.com


„Ambitia comuna cu guvernul italian de a ajunge la un milion de vehicule produse in Italia pana in 2030, va avea nevoie de un mediu de afaceri favorabil, in prezent afectat de incertitudinile legate de electrificare si de concurenta puternica cu noii intrati pe piata”, a spus producatorul auto.


Liderul sindical FIM-Cisl, Ferdinando Uliano, care a participat la intalnirea cu Tavares, a declarat ca Stellantis le-a spus lui si altora ca productia hibrid-ului 500e va incepe in primul trimestru al anului 2026, dar nu a oferit detalii despre cifrele de productie vizate.


Din ianuarie pana in aprilie, Fiat a vandut 12.288 de unitati din modelul 500 pe pietele UE si Marea Britanie si EFTA, fata de 17.363 de unitati in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit cifrelor Dataforce. Vanzarile de motor cu ardere ale Fiat 500 au scazut la 32.504 de la 40.750 de unitati.


Producatorul auto a mai spus ca va construi o versiune hybrid a SUV-ului Jeep Compass la uzina Melfi din sudul Italiei.


Potrivit unor surse contactate de Automotive News Europe, versiunea hybrid va fi cea de-a treia oferta de motorizare pentru urmatoarea generatie Compass, care va fi lansata ca variante complet electrice si hybrid plug-in in 2026.


Urmatorul Compass va fi construit in Melfi si va impartasi noua platforma STLA Medium a Stellantis cu alte patru modele electrice compacte, doua pentru DS Automobiles, unul pentru Opel si unul pentru Lancia, toate urmand sa fie construite in Melfi.


Stellantis a mai spus ca productia masinii de oras hybrid Fiat Panda, fabricata la Pomigliano, langa Napoli, ar putea fi extinsa.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA