Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jeep planuieste un Renegade EV sub 25.000 USD pentru piata din SUA

Noul SUV va fi construit pe platforma STLA Small. Va fi construit in Europa pentru piata europeana, unde s-ar vinde cu mai putin de 30.000 de euro.



Sursa: jeep.co.uk


Jeep intentioneaza sa lanseze un SUV mic electric cu un pret sub 25.000 de dolari in SUA in jurul anului 2027, cand isi propune sa vanda cu 50% mai multe vehicule la nivel global decat anul trecut. Acest punct de pret se traduce in sub 30.000 de euro in Europa, unde pretul de vanzare retail sugerat de producator (MSRP) include taxele de vanzare.


De asemenea, marca intentioneaza sa-si concentreze mai mult de jumatate din productia anuala pana in 2027 in tari cu costuri mai mici, fata de o treime in prezent.


Stellantis si-a prezentat planurile pentru Jeep si alte marci, inclusiv trei produse noi viitoare pentru Chrysler, in timpul unui eveniment de ziua investitorilor din 13 iunie, la sediul sau din America de Nord din Auburn Hills, Michigan. CEO-ul Carlos Tavares a abordat, de asemenea, competitia chineza.


Noul EV mic, care va purta numele Renegade, un model inca in productie in Italia pentru cererea europeana si in Brazilia pentru America Latina, face parte din efortul Jeep de a trece de la acoperirea a 45% din piata nord-americana la 85% pana in 2027.


Jeep a confirmat pentru Automotive News Europe ca urmatorul Renegade va fi sustinut de noua arhitectura STLA Small. Pentru Europa, va fi construit in Europa, dar nu la uzina Stellantis din Melfi, Italia Centrala, care construieste in prezent Renegade si Compass pentru Europa. Melfi va trece la arhitectura STLA Medium, care va sta la baza a cinci modele noi, inclusiv urmatorul Compass, care urmeaza sa fie lansat la sfarsitul anului 2026.


Un alt Jeep cu un pret conventional, care ar putea reinvia numele Cherokee, se va alatura gamei in 2025, desi CEO-ul Jeep, Antonio Filosa, nu a impartasit detalii despre optiunile sale de propulsie.


Sursa: jeep.com


Jeep intentioneaza sa aiba 13 modele plug-in pana in 2027, dintre care unele vor fi vehicule electrice complete, in timp ce altele au tehnologie hybrid de extindere a autonomiei, ca parte a strategiei de „libertate de alegere”.


Un pilon al planului Jeep este sa creasca prin producerea mai multor vehicule in tari cu costuri mai mici. Intentioneaza sa obtina 57% din Jeep-uri din acele tari in 2027, cand urmareste 1,5 milioane de vanzari globale, in crestere fata de aproximativ 1 milion anul trecut.


Producatorul auto „va consolida amprenta de productie a Jeepului, deoarece credem ca are un potential mare”, a spus Tavares. „Exista un lucru care este evident pentru mine cand merg peste tot in lume este ca marca Jeep are potentialul de a fi un castigator peste tot.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA