Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW dubleaza gama PHEV pentru noul SUV X3

X3, cel mai bine vandut BMW la nivel mondial, primeste un reproiect pentru a patra generatie. Actuala varianta iX3 EV, fabricata in China, preia un model separat pe noua platforma Neue Klasse.



Sursa: topgear.com


BMW aproape a dublat gama doar de baterii a versiunii hybrid plug-in a X3, ca parte a unei revizuiri ample a crossover-ului sau de dimensiuni medii.


A patra generatie X3 are un stil mai gros, o inaltime mai mica si un interior nou, in incercarea de a reduce diferenta dintre liderul de segment din Europa, Volvo XC60, si Mercedes-Benz GLC, pe locul doi.


Noul X3 va oferi optiuni pe benzina, diesel si hybrid plug-in, dar actualul model iX3 complet electric, construit in China, va continua sa fie vandut inainte de lansarea unui model de inlocuire care urmeaza sa fie construit in 2025 pe noua arhitectura Neue Klasse.


Va fi un model crucial pentru BMW. X3 este cea mai vanduta masina a marcii la nivel global, cu aproximativ 350.000 de vanzari in 2023. In mod similar, XC60 este cel mai bine vandut Volvo la nivel mondial, la fel ca si GLC-ul pentru Mercedes.


PHEV X3 30e xDrive, bazat pe un motor pe benzina de 2,0 litri, are o noua baterie de 19,7 kilowati/ora sub scaunele din spate, cu o capacitate de aproape doua ori mai mare decat a pachetului de 10,8 kWh. Capacitatea adaugata ii confera lui X3 30e o autonomie numai cu baterie de 81-90 km (50-56 mile), in functie de echipamentul din ciclul WLTP. Modelul echivalent actual are o autonomie doar cu baterie de 42-50 km.


Emisiile sunt de 21-26 de grame pe km de CO2. Puterea de iesire este de 299 CP.


Alte motoare disponibile de la lansare in al patrulea trimestru al anului sunt un motor pe benzina de 2,0 litri cu emisii de CO2 de 156-172 g/km; motor twin-turbo pe benzina de 3,0 litri cu emisii de 175-189 g/m; si un diesel de 2,0 litri cu emisii de 153-171 g/km.


Un motor diesel mai mare cu sase cilindri va fi adaugat in vara anului 2025. Toate sunt combinate cu asistenta electrica mild-hybrid de 48 de volti si o cutie de viteze automata cu opt trepte.


Diesel a fost de departe cea mai populara alegere de motor pentru X3 in intreaga Europa in primele patru luni ale anului, reprezentand peste jumatate din vanzarile de 19.457 de modele, conform cifrelor cercetatorului de piata Dataforce. Versiunile hybrid plug-in au fost dupa cele mai populare, benzina fiind cea mai putin populara.


Sursa: autoexpress.co.uk


Noul X3 este cu 34 mm mai lung decat predecesorul sau, cu 4.755 mm, in timp ce latimea a crescut cu 29 mm, pana la 1.920 mm. Masina este cu 25 mm mai mica la 1.660 mm, contribuind la economia de combustibil, spune BMW.


BMW a spus ca greutatea mai mica, rigiditatea crescuta si ecartamentul spate mai lat il fac pe noul X3 mai agil si mai stabil atunci cand manevreaza viraje.


In interior, X3 primeste o actualizare digitala, un volan cu fund plat reproiectat si o noua comutatoare de viteza.


Carlinga este ancorata de un afisaj curbat care imbina un grup de instrumente de 12,3 inchi si un ecran central de informatii de 14,9 inchi.


Ecranul ruleaza sistemul de infotainment BMW iDrive 9 cu cel mai recent sistem de operare al producatorului auto, care are un ecran de pornire reproiectat si un meniu asemanator smartphone-ului. Sistemul poate fi operat atat prin control tactil, cat si prin control vocal.


Noul X3 vine, de asemenea, standard cu iluminare ambientala cu animatie de bun venit si adio. Elementele luminoase intr-o culoare contrastanta formeaza o margine in jurul butoanelor de functie, controlerelor de ventilatie si orificiilor de ventilatie in consola centrala si ornamentele usilor.


Noul X3 este echipat cu sisteme semiautomatizate de conducere si parcare. Functia optionala Parking Assistant Professional permite controlul parcarii si a altor manevre la viteza redusa din exteriorul masinii cu ajutorul unui smartphone.


Vanzarile au fost stabile in segmentul premium de dimensiuni medii in Europa pana in mai la 184.889 de vanzari, conform cifrelor Dataforce. XC60 a condus cu 31.986 vanzari, urmat de GLC cu 29.514 si actualul X3 cu 19.404 de vanzari. Audi Q4 E-tron a fost al patrulea cu 14.477, urmat de Audi Q5 cu 9.942. Audi a avut alti doi participanti in top 10, inclusiv Q4 E-tron Sportback cu 6.832 si Q5 Sportback cu 6.064.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA