Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Mahle considera ca este o „greseala” sa nu mai dezvolte motoare cu ardere

CEO-ul spune ca hibrizii plug-in vor fi reconsiderati ca un mijloc de reducere a emisiilor de CO2.



Sursa: financialexpress.com


CEO- ul Mahle, Arnd Franz, a criticat schimbarea focalizarii Europei de la motorul cu ardere interna drept o „greseala”, in timp ce solicita o accelerare a reducerii emisiilor de CO2 pentru a evita un „dezastru” climatic iminent.


In Europa, discutia privind reglementarea „a golit conducta in dezvoltare, a golit conducta in invatamantul ingineresc, deoarece oamenii se reorienteaza asupra altor tehnologii”, a spus Franz la Congresul Automotive News Europe.


Conform regulamentului european propus, va exista o interdictie efectiva a motoarelor cu ardere interna pana in 2035, pe masura ce vanzarea de masini noi cu sisteme de propulsie ICE se va incheia.


Mahle, care produce pistoane, cilindri, arbori cu came si alte componente esentiale ale motorului, intentioneaza sa continue sa sustina orice cerere existenta a clientilor pentru motorul cu ardere interna.


„Si avem o multime de clienti care planuiesc sa aiba piese pentru motorul cu ardere pentru o lunga perioada de timp”, a spus el.


In acelasi timp, Franz recunoaste ca vehiculele electrice cu baterie sunt „o oportunitate grozava”.


Pana la jumatatea secolului viitor, electrificarea va fi tehnologia dominanta in unele regiuni, cum ar fi America de Nord si Asia, in ciuda obstacolelor precum energia verde si costul rezidual dupa cativa ani de utilizare, a prezis el.


Din perspectiva reducerii CO2, industria se misca prea incet, a spus Franz.


„Emisiile globale de CO2 trebuie reduse mai repede. Avem nevoie de combustibili durabili de la inceput”, a spus el. „Daca nu reducem dramatic amprenta emisiilor de CO2 de astazi deja in urmatorii ani sau in urmatorul deceniu, s-ar putea sa ne apropiem de incalzirea globala de 3 grade Celsius, ceea ce ar fi un dezastru.”


Sursa: mahle.com


In viitor, hibridele plug-in vor fi reconsiderate ca mijloc de reducere a emisiilor de CO2, a completat acesta.


Cu toate acestea, acestea vor fi diferite fata de modelele anterioare.


Mahle s-a organizat in trei unitati principale: electrificare, management termic si motoare cu ardere durabila, ca parte a planului sau strategic pentru 2030.


In 2023, peste 60% din vanzarile lui Mahle au fost derivate din produse care nu sunt direct asociate cu motoarele cu ardere interna.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA