Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BYD din China va construi o fabrica de vehicule electrice de 1 miliard de dolari in Turcia

BYD urmeaza sa adauge Turcia la numarul tot mai mare de tari in care deschide fabrici, inclusiv Ungaria, Thailanda si Brazilia.



Sursa: cnevpost.com


Turcia va dezvalui in curand un acord cu producatorul chinez de masini electrice BYD pentru construirea unei fabrici de un miliard de dolari in vestul tarii.


Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este asteptat sa anunte acordul in timpul unei ceremonii in provincia Manisa, unde va fi construita uzina, au spus oficialii.


BYD si presedintia turca au refuzat sa comenteze.


Noua fabrica ar putea oferi BYD un acces mai usor in Uniunea Europeana, cu care Turcia are un acord de uniune vamala. UE a majorat tarifele la importurile de vehicule electrice chinezesti, lovind BYD cu o taxa suplimentara de 17,4% in plus fata de rata existenta de 10%.


Exista, de asemenea, o piata interna de servit, vehiculele electrice reprezentand 7,5% din vanzarile de masini anul trecut in Turcia, o tara cu o populatie de aproape 90 de milioane de locuitori.


Turcia a declarat pe 5 iulie ca retrage planurile anuntate in urma cu aproape o luna de a impune un tarif suplimentar de 40% pentru toate vehiculele din China, invocand eforturile de a incuraja investitiile. Aceasta decizie a urmat discutiilor dintre Erdogan si presedintele Chinei, Xi Jinping, joi, in timpul unei reuniuni a Organizatiei de Cooperare de la Shanghai la Astana, Kazahstan.


Producatorul cu sediul in Shenzhen a declarat ca isi va aduce vehiculele electrice la preturi mai mici in Europa in urmatorii ani, inclusiv hatchback-ul Seagull pe care directorii se asteapta sa il vanda cu mai putin de 20.000 de euro.


BYD construieste prima sa fabrica europeana de autoturisme in Ungaria, pe care isi propune sa o deschida inainte de 2026. Producatorul auto si-a deschis prima fabrica de vehicule electrice in Asia de Sud-Est pe 4 iulie, in Thailanda. BYD a preluat, de asemenea, o fosta fabrica Ford Motor din Brazilia si a cautat locatii pentru o fabrica in Mexic.


Sursa: electrek.co


Vanzarile BYD au crescut la un record de 982.747 de vehicule in al doilea trimestru, in crestere cu peste 40% fata de un an in urma.


In timp ce vanzarile BYD in Europa sunt scazute, compania lanseaza un impuls major de marketing in regiune, luand locul Volkswagen ca sponsor principal al turneului de fotbal al Campionatului European.


BYD a vandut 12.944 de masini pe pietele UE, EFTA si Marea Britanie in primele cinci luni, in crestere de la 2.120 in aceeasi perioada din 2023, potrivit cercetatorilor de piata Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA