Aproape Masini

Acum avem si magazin online

In Romania inmatricularea de vehicule electrice este in scadere

Pentru prima data se intrevede o scadere a inmatricularilor vehiculelor electrice fata de anul precedent, ceea ce este un semn clar al impactului negativ al noilor masuri asupra acestui segment, arata Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).



Sursa: romania-insider.com


Totusi, piata vehiculelor electrice nu trage pe dreapta si va avea un avans interesant datorita cererii romanilor pentru hybrid.


APIA a realizat o prognoza initiala a pietei auto la inceputul anului 2024 bazata pe conditiile economice si legislative de la acel moment. Totusi, in primele sase luni ale anului, au avut loc mai multe schimbari care necesita o reevaluare a acestei prognoze.


Una dintre cauze este reducerea ecotichetelor Rabla Plus (valoarea lor a scazut la jumatate). De asemenea si anunturile Uniunii Europene privind taxele compensatorii la importurile de vehicule electrice din China, venite pentru a proteja industria auto europeana de concurenta neloiala.


APIA a fost nevoita sa revizuiasca prognoza pietei auto pentru anul 2024, estimand acum o crestere mai moderata fata de cea anticipata la inceputul anului.


Se prognozeaza ca piata de autovehicule noi inmatriculate in Romania va continua sa creasca in 2024, dar cu un ritm incetinit, de doar 5,3% fata de cel inregistrat in 2023, apropiindu-se ca numar de unitati comercializate de anul 2019.


Sursa: energynomics.ro


Autoturismele isi vor mentine ponderea de aproximativ 84% din totalul inmatricularilor, cu un prognostic de 150.000 unitati.


In functie de tipul de combustibil al autoturismelor inmatriculate, APIA estimeaza ca motorizarile pe benzina vor inregistra o crestere de 4% fata de anul 2023, ajungand, astfel, la o pondere de aproximativ 62% din total piata. Autoturismele echipate cu motoare diesel,  vor inregistra o scadere a numarului de inmatriculari de aproximativ -2.6% fata de anul precedent, ajungand sa detina o cota de piata de doar 12% din total.


Este prognozata o scadere a inmatricularilor vehiculelor pur electrice (BEV) cu -18% fata de anul precedent, in timp ce pentru vehiculele hybrid (PHEV) este prognozata o crestere de 9.7%.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA