Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SAIC solicita o audiere UE cu privire la taxele vehiculelor electrice

SAIC cere o audiere cu UE dupa ce a primit cea mai mare majorare a tarifelor de 36,7%.



Sursa: saicmotor.com


SAIC Motor din China va solicita o audiere de la Comisia Europeana cu privire la taxele suplimentare cu care se confrunta, a spus compania, pe masura ce tarifele provizorii ale Uniunii Europene pentru vehiculele electrice fabricate in China au intrat in vigoare.


„Comisia Europeana a trecut cu vederea unele dintre informatiile si contraargumentele prezentate de SAIC in timpul anchetei”, a declarat producatorul auto de stat intr-un comunicat.


Solicitarea SAIC vine la o zi dupa ce Comisia a publicat concluziile din investigatia sa de noua luni asupra pietei de vehicule electrice din China, oferind o perspectiva asupra dovezilor pe care le-a colectat pentru a sustine cel mai mare caz comercial de pana acum la Bruxelles.


Taxele provizorii cuprinse intre 17,4% si 37,6% sunt concepute pentru a preveni ceea ce presedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a descris ca fiind o amenintare de inundatii de vehicule electrice ieftine construite cu subventii de stat.


Raportul detaliaza reticenta guvernului chinez si a SAIC de a coopera cu ancheta, justificand palmuirea SAIC cu cel mai mare plan tarifar de 37,6%.


Sursa: saicmotor.com


Colegii producatori chinezi de automobile BYD si Geely se confrunta cu taxe mai mici, de 17,4% si respectiv 19,9%. Acestea sunt peste taxa standard de 10% a UE la importurile de masini.


Exista, totusi, o fereastra de patru luni in care tarifele sunt provizorii si se asteapta ca discutiile intense sa continue intre cele doua parti, deoarece Beijingul ameninta cu represalii ample.


In timp ce negocierile continua, producatorii auto isi reevalueaza strategiile de pret pe baza tarifelor provizorii.


„Ceea ce a creat cea mai mare anxietate pentru China EV Inc a fost incertitudinea modului in care produsele lor vor fi primite pe aceste piete internationale”, a declarat Tu Le, fondatorul companiei de consultanta Sino Auto Insights.


„Dar acum se pare ca, cu SUA si UE stabilite cu privire la tarife si rate, acum isi pot ajusta strategiile globale pentru a include aceasta noua normalitate”.


Un purtator de cuvant al marcii SAIC MG din Franta a declarat pentru Reuters ca producatorul auto are suficiente vehicule MG4 in stoc „pentru a rezista pana in noiembrie fara a creste preturile”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA