Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile Porsche au scazut cu 7% in primul semestru

Vanzarile Porsche in China au scazut cu 33% si 6% in SUA in primul semestru al anului.



Sursa: newsroom.porsche.com


Executivii Porsche au declarat ca se considera ca o serie de modele noi si actualizate in anul urmator va da un impuls brandului VW Group.


Livrarile Porsche au scazut cu 7% in prima jumatate a anului, deoarece producatorul german a introdus o serie de modele noi, iar cererea din China s-a diminuat si mai mult.


Marca Volkswagen Group a vandut 155.945 de vehicule pana in iunie, cresterea din Europa neputand compensa scaderile din China (-33%) si America de Nord (-6%), a declarat marti Porsche. China reprezinta 20% din vanzarile globale ale marcii.


Performanta Porsche s-a deteriorat in ultimele luni, compania raportand cel mai slab rezultat din primul trimestru de la listarea in septembrie 2022. In timp ce producatorul modelului 911 a spus ca acesta va fi probabil punctul cel mai scazut al anului, cumparatorii de lux au devenit mai pretentios in ceea ce priveste cheltuielile, cererea din China scazand din cauza unei crize imobiliare prelungite si a unei economii mai slabe.


SUV-ul Cayenne a fost cel mai popular model, cu 54.587 de vanzari, o crestere de 16%. In schimb, vanzarile Taycanului complet electric au scazut cu 51%, la 8.838, pe fondul racirii generale a pietei de vehicule electrice.


In aprilie, Porsche a avertizat ca introducerea de noi modele, inclusiv Macan electric si masina sport 911 renovata, va avea o greutate asupra productiei si a randamentelor. Vanzarile Macan au scazut cu 18%, in timp ce livrarile sedanului Panamera au scazut cu un sfert.


Sursa: porsche.com


Porsche a declarat saptamana aceasta ca isi respecta calendarul pentru tranzitia unor modele la vehicule electrice, in ciuda unei slabiciuni recente a cererii de masini alimentate cu baterii.


Producatorul se asteapta la marje de 15 pana la 17% in acest an, cu venituri ale grupului de pana la 42 de miliarde de euro (45,5 miliarde de dolari). Producatorul a indrumat ca profitabilitatea sa se imbunatateasca anul viitor pe baza gamei de modele actualizate.


„In 2024, vom pune pe drum cel mai puternic portofoliu de produse Porsche din toate timpurile”, a declarat seful de vanzari Porsche, Detlev von Platen, intr-un comunicat, adaugand ca producatorul va continua sa ofere vehicule cu motor cu combustie pe langa prize.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA