Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW cauta taxe mai mici de import pentru Mini electrice fabricate in China

Mini se confrunta acum cu taxe suplimentare impuse de UE de 37,6% asa ca BMW este fortat sa caute solutii.



Sursa: press.bmwgroup.com


BMW a cerut Uniunii Europene sa calculeze taxe mai mici pentru importurile Mini-urilor electrice fabricate in China in Europa, care sunt in prezent supuse celor mai mari taxe conform reglementarilor provizorii ale UE, potrivit surselor.


Miscarea are ca scop includerea modelului in grupul de companii care au cooperat la ancheta.


Acest lucru ar aduce niveluri suplimentare ale taxelor la 20,8%, in scadere de la 37,6% conform planurilor actuale.


Saptamana trecuta, Comisia Europeana a anuntat taxe provizorii la importurile europene de vehicule electrice produse in China, acordand producatorilor de vehicule electrice pana pe 18 iulie pentru a comenta.


BMW construieste hatchback-ul complet electric Cooper si crossoverul electric mic Aceman in China intr-o asociere cu Great Wall.


Productia in masa a inceput la sfarsitul anului trecut, la scurt timp dupa ce UE si-a lansat ancheta privind potentialele subventii neloiale pentru vehiculele electrice construite in China.


Modelele electrice Mini fabricate in China nu au facut parte din analiza esantionului de la Bruxelles in perioada premergatoare anuntului tarifului, ceea ce inseamna ca au fost supuse automat la cel mai inalt nivel de tarif.


Sursa: press.bmwgroup.com


BMW se asteapta ca Mini-ul sau electric sa fie lovit in cele din urma cu un tarif mai mic, a declarat sursa, adaugand ca un proces oficial pentru ca noii intrati pe piata sa caute taxe mai mici va fi posibil abia in toamna, odata ce taxele finale vor fi stabilite. Taxele actuale, provizorii, se aplica timp de patru luni incepand cu 4 iulie.


In cadrul procesului UE, orice companie care nu a fost reprezentata in grupurile de esantion si care doreste sa aiba propria sa taxa individuala poate solicita o „reexaminare accelerata” imediat dupa impunerea masurilor definitive.


BMW a refuzat totusi sa comenteze.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA