Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia va oferi producatorilor auto chinezi marcile Stellantis disparute

Planul ar implica marcile Innocenti si Autobianchi, ambele inchise in anii 1990 dar detinute in continuare de Stellantis, a declarat un ziar italian.


Sursa: carsonline.bonhams.com


Guvernul Italiei ia in considerare preluarea prin decret a marcilor auto defuncte detinute de Stellantis si sa le ofere companiilor chineze pentru a le incuraja sa infiinteze fabrici in Italia, a informat cotidianul Il Sole 24 Ore.


Planul ar urma sa implice marcile Innocenti si Autobianchi, ambele inchise in anii 1990.


Innocenti a fost faimos in anii 1960 si 1970 pentru ca a produs o versiune italiana a Mini britanic, inainte de a fi preluata de Fiat, acum parte a Stellantis.


Fosta unitate Fiat Autobianchi a produs masini de oras de lux, cum ar fi A112 si Y10.


Ziarul a spus ca ministrul italian al industriei a inregistrat versiuni ale celor doua marci la biroul national de brevete si marci, folosind grafice diferite de cele inregistrate de Grupul Stellantis.


Ministerul Industriei, care, conform raportului, studiaza mutarea, nu a fost disponibil pentru comentarii. Stellantis a declarat pentru Reuters ca a vazut rapoartele din presa, dar nu a fost informat de guvern despre niciun astfel de plan.


Il Sole a spus ca alocarea guvernului va fi posibila in baza unei legi adoptate in decembrie si a unui proiect de decret de punere in aplicare, aflat in curs de examinare de catre Curtea de Conturi, privind marcile care au fost neutilizate de cel putin cinci ani.


Sursa: roarington.com


Odata aflate sub controlul guvernului, ele ar putea fi date „companiilor, inclusiv celor straine, care intentioneaza sa investeasca in Italia sau sa se mute in Italia, producand activitati in strainatate”, spune legea.


Guvernul nationalist al premierului Giorgia Meloni a fost de luni de zile in conflict cu Stellantis, parintele Fiat, acuzand producatorul auto ca isi neglijeaza bazele istorice de productie din Italia.


Este angajat in discutii cu grupul, singurul producator auto important din tara, pentru a creste productia italiana la 1 milion de vehicule pe an, dar a mai spus ca doreste sa extinda industria autohtona prin atragerea unui producator auto chinez in Italia.


Joi, Fiat a dezvaluit la sediul sau din Torino, in nordul Italiei, modelul Panda fabricat in Serbia si a sarbatorit cea de-a 125-a aniversare. Ministrul Industriei Adolfo Urso, care a participat la eveniment, a cerut din nou Stellantis sa-si relanseze activitatile de productie in Italia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA