Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Scaderea vanzarilor Dacia Spring afecteaza Grupul Renault

Vanzarile de vehicule electrice europene au scazut cu 17%, deoarece Spring-ul construit in China a pierdut stimulentele in Franta si se confrunta cu noi tarife UE.



Sursa: ev-database.org


Vanzarile de modele complet electrice ale Grupului Renault au scazut cu 17% in prima jumatate a anului, in mare parte din cauza pierderii de stimulente in Franta pentru mini masina Dacia Spring.


Grupul Renault a vandut 61.013 de vehicule electrice in prima jumatate a anului, comparativ cu 73.381 in aceeasi perioada din 2023. Vanzarile de primavara au scazut cu 60%, pana la 11.130, o pierdere de aproape 16.000 de unitati.


Vanzarile celorlalte doua vehicule electrice principale ale grupului, minicar Renault Twingo si compact Renault Megane E-Tech, au fost mixte, Twingo cu 49% pana la 11.581 de unitati, iar Megane E-Tech scazand cu 13%, pana la 19.969 de unitati.


Renault a primit un mic impuls in al doilea trimestru de la noul SUV compact Scenic, care a inregistrat 4.692 de vanzari.


Vanzarile totale ale grupului in Europa au crescut cu 6,7%.


Vanzarile de vehicule comerciale usoare electrice, in mare parte camionete, au contribuit, de asemenea, la limitarea pierderilor, crescand cu 30%  la 9.119.


Vanzarile de vehicule electrice ale Renault au fost in contrast cu piata europeana in ansamblu, vanzarile de vehicule electrice crescand cu 1,6%, potrivit cifrelor grupului de lobby ACEA.


Sursa: ev-database.org


Spring, care este importat din China, a pierdut un stimulent de 4.000 de euro in Franta din cauza unui nou calcul care ia in considerare amprenta totala de carbon, inclusiv activitati cu emisii mari, cum ar fi transportul maritim. Stimulentul a redus pretul la sub 15.000 de euro iar pretul actual in Franta este de aproximativ 18.000 de euro. Spring se confrunta, de asemenea, cu tarife suplimentare UE pentru vehiculele electrice construite in China.


Averile Renault cu vehicule electrice s-ar putea intoarce in a doua jumatate, cand va lansa masina mica Renault 5, care este de asteptat sa inceapa de la putin sub 25.000 de euro. Alte lansari cheie de vehicule electrice in urmatorii ani includ SUV-ul mic Renault 4 in 2025 si urmatoarea generatie Twingo in 2026, care este de asteptat sa inceapa de la mai putin de 20.000 de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA