Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo reduce previziunile de vanzari pentru intregul an

Volvo depinde in prezent de productia din China pentru EX30, care este cel de-al treilea vehicul electric vandut in Europa.



Sursa: topgear.com


Volvo Cars a depasit estimarile privind veniturile din exploatare pentru al doilea trimestru, dar si-a redus previziunile de vanzari retail pentru intregul an, invocand impactul tarifelor europene asupra masinilor electrice produse in China, a declarat producatorul de automobile intr-un comunicat.


Compania a fost prinsa in focul intens al conflictului dintre UE si Beijing cu privire la subventiile pentru producatorii sai de vehicule electrice. Detinuta de compania chineza Geely, Volvo produce modele electrice in tara si poate fi lovita de tarife.


Uniunea Europeana a anuntat luna aceasta tarife de pana la 37,6% la importurile de vehicule electrice din China, ceea ce se asteapta sa reduca in continuare cererea pentru grupul motopropulsor.


Bruxelles are pana in toamna sa ia o decizie finala cu privire la tarife, care sunt preliminare deocamdata.


In timp ce Volvo a beneficiat de cererea puternica pentru SUV-ul sau mic EX30 fabricat in China, care este cel mai vandut vehicul electric din Europa dupa Tesla Model Y si Model 3 , barierele comerciale in crestere i-au incetinit expansiunea.


Luna trecuta, producatorul auto a declarat ca va amana livrarile modelului din SUA dupa ce Washington a impus o taxa de peste 100% asupra importurilor de vehicule electrice din China.


Intr-o masura care se preconizeaza ca va ocoli tarifele SUA si UE, compania va incepe sa produca SUV-ul compact la fabrica sa din Gent, Belgia, in prima jumatate a anului viitor.


Volvo a inceput in iunie productia in SUA a SUV-ului sau electric EX90 de varf in apropiere de Charleston, Carolina de Sud, cu primele livrari pentru clienti programate pentru al treilea trimestru.


Producatorii de automobile si furnizorii au pariat de ani de zile pe cererea in crestere pentru vehicule electrice, dar incetinirea vanzarilor inseamna acum ca investitiile in capacitate si tehnologie depasesc cererea.


In timp ce Volvo a raportat, ca si altii, vanzari optime de vehicule electrice in ultimul timp, compania si-a redus prognoza pentru cresterea vanzarilor in acest an la 12 pana la 15%, pe 18 iulie.


Sursa: volvocars.com


„Am vrut sa punem o limita in acest sens pentru ca pietele sa spuna ca vom creste in continuare, dar exista niste vanturi in contra”, a declarat directorul general Jim Rowan pentru Reuters. „Este intr-adevar determinat de tarife”.


Volvo a produs 211.900 de masini in al doilea trimestru, mai mult decat au vandut, deoarece cererea de vehicule electrice in Europa a scazut.


Venitul din exploatare al producatorului suedez de automobile, care include participatia sa in Polestar, care pierde bani, a crescut la 8 miliarde de coroane (758 milioane de dolari) de la 5 miliarde de coroane cu un an mai devreme.


Aceasta a depasit cele 6,7 miliarde de coroane asteptate de analisti, au aratat datele LSEG.


Venitul din exploatare, excluzand asocierile in participatie si asociatii, a crescut la 8,2 miliarde de coroane de la 6,4 miliarde de coroane.


Marja bruta a vehiculelor electrice a companiei a crescut la 20% de la 16% in trimestrul precedent, ceea ce sustine afirmatia CEO-ului ca marjele vor continua sa creasca.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA