Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia Sandero este pe cale de a domina vanzarile in iunie

Micul hatchback Sandero al producatorului auto detinut de Renault este, de asemenea, liderul vanzarilor in prima jumatate a anului, in timp ce campionul H1 de anul trecut, Tesla Model Y, a coborat pe locul 8.



Sursa: dacia.co.uk


Dacia Sandero este pe cale sa devina best-seller-ul european in iunie, ceea ce ar fi a patra oara cand hatchback-ul mic a terminat pe locul 1 in primele sase luni ale acestui an.


Vanzarile vanzarilor Sandero au crescut cu 20% luna trecuta la 26.557 de unitati, potrivit datelor preliminare ale Dataforce, reprezentand 95% din vanzarile din Uniunea Europeana, tarile EFTA si Marea Britanie.


In iunie 2023, Sandero a incheiat aproape 10.000 de vanzari in spatele lui Tesla Model Y.


In luna iunie, Sandero este pe cale sa vanda SUV-ul mijlociu complet electric al Tesla cu peste 5.000 de unitati, desi se asteapta ca acest decalaj sa se reduca odata ce cifrele de vanzari din Croatia, Ungaria, Portugalia si Suedia sunt finalizate. Pe baza datelor preliminare din Suedia, modelul Y s-a vandut mai mult decat Sandero in iunie.


Modelul Y este intr-o cursa stransa cu Renault Clio si castigatorul vanzarilor de luna trecuta, Volkswagen T-Roc, pentru locul 2 in cursa de vanzari din iunie.


Vanzarile Clio au crescut cu 4,9%, pana la 21.954 de unitati luna trecuta, T-Roc au crescut cu 5,3%, la 21.676, iar Modelul Y a scazut cu 30% la 21.285, potrivit cifrelor preliminare ale Dataforce.


VW Golf se lupta cu Tesla Model 3 pentru locul cinci in vanzarile din iunie.


Sursa: drive.com.au


Vanzarile Golfului au crescut cu 20%, pana la 19.693 luna trecuta, deoarece VW a continuat sa beneficieze de un lifting major al hatchback-ului compact, dezvaluit in ianuarie, pentru a prelungi durata de viata a modelului inainte de a trece la o transmisie complet electrica pentru urmatoarea generatie.


Modelul 3 a avut o luna chiar mai buna decat Golf, crescand vanzarile cu 46%, pana la 19.125 unitati.


O alta cursa stransa este pentru locul sapte intre Toyota Yaris Cross, Dacia Duster si Citroen C3. Yaris Cross conduce Duster cu 19 vanzari si C3 cu 150, conform cifrelor preliminare ale Dataforce.


Prin urmare, ar putea exista unele schimbari de pozitie dupa finalizarea datelor de vanzari.


In iunie, marca VW avea sapte modele in top 50, Toyota avea cinci in timp ce Skoda si Peugeot aveau patru.


Sandero conduce grupul cu vanzari in prima jumatate a anului de 144.205, urmat de Golf cu 125.591 si Clio cu 113.620, conform cifrelor preliminare ale Dataforce.


Modelul Y, liderul vanzarilor H1 de anul trecut, a terminat primele sase luni din 2024 pe locul opt, scazand in spatele modelelor precum Citroen C3 si Skoda Octavia, conform cifrelor preliminare ale Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA