Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo EX90 ar putea fi livrat clientilor fara caracteristici cheie

Producatorul auto le spune clientilor ca unele functii ale SUV-ului sau electric emblematic EX90 ar putea fi adaugate mai tarziu prin intermediul actualizarii over-the-air.



Sursa: volvocars.com


Volvo alerteaza clientii din intreaga lume ca este posibil ca caracteristicile cheie ale EX90 sa nu fie disponibile atunci cand primesc livrarea SUV-ului mare electric de varf al producatorului auto.


Este cel mai recent esec pentru modelul crucial, care este construit la fabrica Volvo din SUA de langa Charleston, Carolina de Sud, si vine pe piata in acest trimestru, cu aproximativ doi ani mai tarziu decat era planificat din cauza problemelor software.


Volvo a furnizat o lista cu caracteristicile si functionalitatile care pot fi intarziate.


Clientii din toate pietele globale unde Volvo a preluat comenzi pentru EX90 au fost informati, a confirmat un purtator de cuvant.


Caracteristicile si functiile care ar putea necesita o actualizare pentru a deveni active includ: sistemul lidar al EX90, doua programe avansate de asistenta pentru sofer (ADAS) care imbunatatesc siguranta la intersectii, capacitatea SUV-ului de a accesa un iPhone prin comenzi vocale Siri, capacitatea de a transfera excesul de energie de la vehicul la casa si eliminarea cerintei de a rula sistemul de baza al masinii in fundal chiar si atunci cand este parcat, ceea ce consuma bateria cu 3% la fiecare 24 de ore.


CEO-ul Volvo, Jim Rowan, a minimizat intarzierile atunci cand a fost intrebat despre ele in timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri cu analistii din 18 iulie in legatura cu publicarea rezultatelor financiare ale companiei din trimestrul al doilea.


„Intregul scop al unui vehicul definit de software care are capabilitati de actualizare over-the-air este de a actualiza continuu software-ul. Putem face asta”, a spus el.


Rowan a adaugat ca Volvo nu se asteapta ca intarzierea caracteristicilor sa afecteze vanzarile EX90.


„Nu vedem nicio pierdere majora de pre-rezervari sau precomenzi ca urmare a actualizarii software-ului masinii, pe masura ce aceasta se intinde mai departe”, a spus el.


De asemenea, Volvo a trebuit sa recheme SUV-ul mic electric EX30 in iunie din cauza unei probleme de software.


Alti producatori de automobile s-au luptat din cauza problemelor software.


Sursa: motortrend.com


Lansarea in 2020 a Volkswagen ID3 a fost amanata din cauza erorilor software. Cand VW a inceput livrarile ID3 in Europa in septembrie a acelui an, a facut acest lucru fara a include functiile cheie.


Dupa o intarziere de mai bine de doi ani, Porsche Macan alimentat de baterii a avut premiera in ianuarie.


Arhitectura premium cu platforma electrica (PPE) care sta la baza SUV-ului de dimensiuni medii introduce platforma software 1.2 a grupului mama Volkswagen, dar unitatea software Cariad a grupului s-a chinuit sa dezvolte tehnologia, ceea ce a dus la intarzierea, care a afectat si debutul noului Audi Q6 E- tron.


Software-ul lui Cariad nu a fost gata la timp.


Potrivit lui McKinsey, intarzierile au costat probabil compania pana la 3 miliarde de euro.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA