Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile se intorc la motoarele cu combustie interna

Productia de vehicule electrice este in prezent cu pana la 45% sub ceea ce se asteptau producatorii de automobile, spun furnizorii.



Sursa: electrive.com


Producatorii de automobile se confrunta cu o supracapacitate semnificativa de a produce vehicule electrice din cauza incetinirii cererii, multi se intorc la planuri de dezvoltare pentru masini cu motor cu combustie, potrivit furnizorului francez OPmobility.


Producatorii de automobile din SUA, Germania si Franta produc vehicule electrice la niveluri in prezent cu 40% pana la 45% sub asteptarile initiale, „ceea ce inseamna ca capacitatea care a fost implementata de clientii nostri si de noi insine necesita o ajustare continua”, a spus CEO-ul OPmobility, Laurent Favre. „Adaptam modul in care lucram cu clientii nostri.”


Schimbarea EV in Europa s-a diminuat din cauza preturilor ridicate si a eliminarii subventiilor de catre un numar de guverne. Revenirea determina companii precum Mercedes-Benz sa depaseasca obiectivele de vanzari de vehicule electrice in timp ce producatorii de baterii revizuiesc proiectele.


Efectul ondulatoriu al schimbarii incetinirii se extinde, Stellantis oprind productia de vehicule electrice la uzina Mirafiori de langa Torino.


Grupul Volkswagen a inceput in aceasta luna o procedura care ar putea duce la inchiderea unei fabrici din Belgia care produce Audi Q8 E-tron electric.


Un alt furnizor francez de automobile, Valeo, cauta cumparatori pentru doua fabrici.


 


In SUA, Ford a declarat saptamana trecuta ca va investi 3 miliarde de dolari pentru a-si construi camioneta foarte profitabila Super Duty F-Series la o fabrica din Ontario, Canada, schimband atentia asupra santierului dupa ce a amanat anterior planurile pentru un SUV electric.


Sursa: turbo.fr


„Exista si un interes reinnoit pentru hybrid si hybrid plug-in”, a spus Favre. „Unii dintre clientii nostri, in special din SUA, planuisera sa treaca direct de la vehiculele clasice cu motor cu combustie la vehiculele electrice si acum se concentreaza pe dezvoltarea hybrid-ului plug-in.”


OPmobility si-a confirmat marti obiectivele pentru intregul an, chiar daca Favre a spus ca ramane „prudent” cu privire la perspectivele pentru restul anului. Actiunile au crescut cu pana la 12%, cel mai mare castig din martie 2022 dupa raportarea unor noi comenzi puternice, evaluand compania la 1,5 miliarde de euro (1,63 miliarde de dolari).


„Exista inca multa incertitudine cu privire la volume si dezvoltarea pietei”, a spus el. „Trecerea la electricitate a fost impusa de autoritatile de reglementare, nu a venit din cauza cererii provenite de la consumatori.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA