Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla, Fiat, Dacia castiga din Italia stimulente de CO2

Bonusul ecologic al guvernului din Italia a crescut vanzarile de masini electrice cu baterii cu 118%.



Sursa: tesla.com


Tesla, Fiat si Dacia au fost printre cei mai mari castigatori din Italia in iunie, vanzarile totale de vehicule au crescut cu 15%, pana la 163.064 unitati.


Toate cele trei marci au fost ajutate de stimulente guvernamentale care au inceput in mai.


Grantul pentru achizitie beneficiaza de vehicule electrice cu baterie, hibrizi, precum si de masini cu ardere eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil, cu emisii de CO2 de 61 pana la 135 de grame pe kilometru, conform standardului de testare WLTP, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Asa-numitul bonus eco a crescut vanzarile de BEV cu 118%, la 13.428 unitati, a crescut vanzarile hybrid cu 30%, la 18.180 unitti si a ajutat vanzarile de masini pe benzina, cum ar fi Fiat Panda, lider de piata, sa creasca cu 18%, pana la 80.323 luna trecuta, arata datele Dataforce.


In timp ce castigurile din iunie au fost impresionante, analistul Dataforce Julian Litzinger a subliniat ca o crestere generala de 15% „nu pare a fi prea mare, asa ca piata s-ar putea lupta” atunci cand stimulentele se epuizeaza.


Fiat si-a mentinut pozitia obisnuita de lider de piata datorita cresterii cu 30% a vanzarilor in iunie, la 17.502 unitati. Vanzarile Panda au crescut cu 56%, la 10.529 unitati, conform cifrelor Dataforce.


Dacia a crescut vanzarile cu 51%, pana la 11.771 unitati, pentru a incheia luna drept marca nr. 2 din Italia, pentru prima data din ianuarie a acestui an. De asemenea, in iunie 2023, marca de buget controlata de Renault a terminat pe locul 5 in vanzarile in Italia.


Dacia a fost impulsionata de o crestere a vanzarilor cu 69% la 7.625 unitati pentru hatchback-ul Sandero, care a terminat in spatele lui Panda.


Sursa: auto.everyeye.it


Sandero este, de asemenea, pe cale de a deveni prima masina vanduta in Europa in iunie si in prima jumatate a anului 2024.


Toyota a fost, de asemenea, afectata pozitiv de bonusul ecologic, crescand vanzarile in iunie cu 44%, pana la 11.338. Toyota a fost ajutata de castigurile puternice ale vanzarilor pentru minicar Aygo X (+117%) si SUV-ul compact C-HR (+201%).


Versiunea hybrid a lui C-HR a reprezentat 88% din vanzarile SUV-ului compact in Italia luna trecuta, potrivit Dataforce.


Dintre cele mai bine vandute 20 de marci din Italia in iunie, Tesla a crescut cel mai mult, cu 185%, pana la 4.993 unitati. Cresterea vanzarilor a impins Tesla pe locul 12 in iunie, comparativ cu locul 23 in aceeasi luna a anului trecut, potrivit Dataforce.


Catalizatorul pentru cresterea producatorului american de vehicule electrice a fost Modelul 3. Vanzarile din iunie ale berlinei de dimensiuni medii au crescut cu 225%, la 3.282 unitati.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA