Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo adjusteaza strategia EV-or-bust, deoarece hibrizii sunt promitatori

Unii dealeri se tem de consecintele respectarii tintei pentru 2030, pe masura ce cresterea vehiculelor electrice incetineste, iar CEO-ul Jim Rowan spune ca hibrizii pot fi o punte pentru cumparatorii ezitanti.



Sursa: volvocarswesthouston.com


Producatorii de automobile de la Aston Martin la Volkswagen Group isi recalibreaza ambitiile privind vehiculele electrice, deoarece traiectoria de crestere a tehnologiei si-a pierdut o parte din avant.


Strategia EV-or-bust a Volvo Cars este printre cele mai indraznete din industrie si una pe care marca scandinava nu a aratat-o in mod public.


Directorul comercial Volvo, Bjorn Annwall, a promis anul trecut ca producatorul auto nu va „vinde o singura masina” la nivel global care sa nu fie complet electrica dupa 2030.


Acum, confruntat cu scaderea vanzarilor de vehicule electrice pe piete-cheie, cum ar fi China si SUA, conducerea Volvo ar putea sa-si reconsidere utilizarea all-in-ului la energia bateriei.


Hibrizii „formeaza o punte solida pentru clientii nostri care nu sunt pregatiti sa treaca la electrificarea completa”, a spus CEO-ul Volvo pe 18 iulie. „Hibrizii nostri plug-in si hibrizii usori raman foarte puternici si populari in randul clientilor nostri si vom continua sa investim in aceasta linie.”


Retailerii Volvo din SUA au declarat ca se asteapta sa vanda berline si crossover-uri hybrid asistate de benzina cu mult dupa inceputul deceniului.


In urmatorul deceniu, Volvo se va concentra pe furnizarea de hybrid plug-in, in timp ce piata vehiculelor electrice se maturizeaza in SUA si in alte parti, a spus o persoana familiarizata cu planurile companiei.


Volvo incearca sa foloseasca platformele de la Geely Group pentru a-si extinde gama PHEV. La sfarsitul lunii mai, Geely a finalizat un joint venture cu Renault Group pentru a dezvolta si a construi motoare hybrid si cu combustie interna mai eficiente.


De asemenea, brandul suedez ia in considerare actualizarea platformei SPA1, care accepta variantele hybrid plug-in ale modelelor XC90 si XC60 crossover.


Potrivit AutoForecast Solutions, productia flagship-ului XC90 este de asteptat sa se incheie in mai 2030. Volvo a declarat anterior ca nu va exista o a treia generatie cu un motor cu combustie sau un motor hybrid plug-in, dar aceste planuri s-ar putea schimba.


Purtatorul de cuvant al Volvo, Russell Datz, a refuzat sa comenteze despre planurile viitoare de produse.


Sursa: motorborne.com


„Desi credem cu fermitate ca electrificarea este viitorul, aceasta tranzitie nu va fi o dezvoltare liniara”, a spus Datz. „Vom continua sa investim in intreaga gama de produse, atat in ​​modele noi, cat si in imbunatatiri continue ale celor existente.”


Volvo a observat devreme trecerea catre mobilitatea electrica sustinuta de reglementarile guvernamentale din SUA, China si Europa. Producatorul auto a trecut la o gama de modele complet electrificate la nivel global in 2019 si a livrat primul sau EV  XC40 Recharge P8  in SUA, doi ani mai tarziu.


Adoptia de vehicule electrice din SUA continua sa creasca, dar ritmul de crestere a incetinit dramatic. Potrivit Cox Automotive, vanzarile din al doilea trimestru au crescut cu 11% fata de anul precedent, dupa ce au crescut cu 48% in aceeasi perioada din 2023.


„Nu conteaza cate vehicule electrice vrea sa construiasca industria”, a spus un alt dealer. „Nu poti forta vehiculele electrice pe o piata care nu le doreste”.


Afacerea Volvo cu vehicule electrice din SUA s-a redus anul acesta pe fondul concurentei crescande si a unui razboi al preturilor declansat de Tesla. In perioada ianuarie-iunie, livrarile de crossover-uri XC40 si C40 alimentate cu baterii au scazut cu 74%, pana la 1.981 unitati.


Ca raspuns, Volvo a retras oferta de vehicule electrice, in timp ce creste alocarea de vehicule hibride plug-in catre retaileri.


„Volvo realizeaza ca nu poate avea succes fara PHEV si hibrizi mild”, a spus un retailer. „BEV-or-bust nu este o strategie pe care dealerii o pot sprijini”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA