Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitul BMW scade din cauza cererii slabe din China si a costurilor pentru vehiculele electrice Neue Klasse

BMW se alatura unei liste tot mai mari de producatori auto care se confrunta cu incetinirea cererii in China.



Sursa: automotiverhythms.com


Profiturile BMW au scazut in al doilea trimestru din cauza scaderii vanzarilor in China, unde compania se alatura unei liste tot mai mari de producatori auto care se confrunta cu incetinirea cererii.


Venitul net a scazut cu 9%, pana la 2,7 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari) in trimestrul respectiv, a declarat BMW la 1 august.


Marja EBIT a productiei de automobile a fost de 8,4% – sub 9,2% in aceeasi perioada a anului trecut si la capatul inferior al intervalului de 8% pana la 10% pe care BMW il tinteste pentru intregul an. BMW si-a confirmat in continuare indicatiile pentru intregul an.


Concurenta sporita si cererea mai slaba in China au afectat veniturile, a spus BMW.


Livrarile de vehicule ale companiei pe cea mai mare piata auto din lume au scazut cu 4,7% in trimestrul respectiv, cu o criza imobiliara care a afectat cheltuielile consumatorilor.


Incetinirea din China afecteaza cererea pentru o gama larga de articole premium, inclusiv masini, ceasuri si imbracaminte de designer.


BMW creste preturile in gama sa si reduce obiectivele de vanzari ale dealerilor din tara pentru a scapa de un razboi puternic al preturilor. Producatorul auto a declarat ca se asteapta ca situatia economica de acolo sa se stabilizeze incepand cu trimestrul curent.


BMW a spus ca unele cheltuieli mai mari de productie si personal, precum si costurile proiectelor IT au influentat si castigurile.


Producatorul auto a avut succes in vanzarea de vehicule electrice. Livrarile sale globale de modele alimentate cu baterii, cum ar fi i4 si iX1, au crescut cu 22% in trimestru, invingand rivalii Mercedes-Benz si Audi.


BMW a citat portofoliul sau de produse atractiv pentru cresterea pe o piata provocatoare.


Sursa: motor1.com


Producatorul auto pariaza ca poate declansa un nou impuls odata cu venirea generatiei sale de vehicule electrice Neue Klasse, vanzarile fiind programate sa inceapa la sfarsitul anului 2025.


In prima jumatate a anului, cheltuielile de cercetare si dezvoltare ale companiei  inclusiv pe platforma Neue Klasse, au crescut cu peste o cincime, pana la 4,2 miliarde de euro.


Odata cu trecerea la platforma Neue Klasse, BMW isi propune sa reduca la jumatate costurile bateriei in comparatie cu nivelurile actuale si sa mareasca autonomia de rulare cu aproximativ 30 la suta. Vehiculele vor permite incarcarea bidirectionala, ceea ce le permite cumparatorilor sa le foloseasca ca baterie de rezerva acasa.


Noile vehicule electrice „vor ridica BMW la un nivel tehnologic complet nou”, a declarat CEO-ul Oliver Zipse intr-un comunicat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA