Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia va prezenta o propunere de revizuire timpurie a interzicerii UE a motoarelor cu ardere

Prim-ministrul din Italia, Giorgia Meloni a declarat ca eliminarea masinilor ICE este „autodistructiva” si va deteriora industria auto europeana.




                                                                                                                     Sursa: nhoagroup.com


Italia va depune o propunere oficiala saptamana aceasta pentru a avansa anul viitor o revizuire planificata de Uniunea Europeana a interdictiei blocului privind vanzarea de masini noi cu motor cu ardere interna incepand cu 2035, a declarat ministrul Industriei Adolfo Urso.


Propunerea Italiei va fi discutata de delegatia sa nationala a parlamentarilor UE pe 25 septembrie, inainte de a fi prezentata oficial a doua zi la o reuniune a ministrilor industriei din UE, a spus Urso.


Italia se numara printre un grup de tari UE care respinge asa-numitul Green Deal al blocului, condus de Comisia Europeana, pentru a aborda schimbarile climatice si a reduce poluarea, premierul Giorgia Meloni respingand adesea propunerile sale drept „ideologice”.


„Credem ca este absolut necesar sa se modifice directia politicii industriale a UE”, a declarat Urso la o adunare a asociatiilor de afaceri si a sindicatelor.


„Sectorul auto este cel in care o schimbare fata de Green Deal este cea mai necesara”, a adaugat el.


In martie 2023, tarile UE au aprobat o lege de referinta care va cere tuturor masinilor noi sa aiba emisii zero de CO2 incepand cu 2035, interzicand efectiv vehiculele diesel si pe benzina si lasand piata aproape exclusiv celor electrice.


Cu toate acestea, Comisia UE a programat o revizuire a legislatiei pentru 2026 pentru a evalua progresele tehnologice ale masinilor hybrid si daca acestea pot respecta obiectivul pentru 2035. Legea UE include, de asemenea, o scutire pentru masinile care functioneaza cu combustibili electronici.



                                                                                                             Sursa: memexitaly.it


Saptamana trecuta, Meloni a numit eliminarea treptata a masinilor cu ardere interna planificata ca o decizie „autodistructiva”, spunand ca provoaca prea multe daune industriei auto din Europa.


Masurile UE au fost menite sa accelereze electrificarea sectorului, dar mai multi producatori de automobile au inceput recent sa-si reduca planurile de lansare a vehiculelor electrice din cauza cererii scazute.


Lobby-ul auto european ACEA a cerut saptamana trecuta „scaderea” din partea UE cu privire la obiectivele intermediare de CO2 pentru masini si camionete care vor intra in vigoare in 2025.


Cu toate acestea, Stellantis se opune oricarei masuri de amanare a obiectivelor UE privind emisiile stabilite pentru anul viitor, a declarat CEO-ul sau, Carlos Tavares. Stellantis nu este membru ACEA.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA