Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul electric BMW iX1 va rivaliza Tesla Model Y

BMW isi intensifica lupta cu cei de la Tesla prin crossover-ul compact complet electric iX1.



Sursa: arenaev.com


BMW iX1 xDrive30, care intra in productie in luna noiembrie, va concura cu Mercedes EQA, Audi Q4 e-tron si Tesla Model Y.


iX1 va folosi o baterie de 64,8 kilowati/ora pentru a oferi o autonomie maxima de 438 km. Eficienta electrica este masurata la maximum 17,3 kWh la 100 km.


Doua motoare electrice vin ca standard, cate unul pentru fiecare punte, pentru a oferi o putere combinata de 313 CP, inclusiv ceea ce BMW numeste „un impuls temporar” iar noi ii spunem „un sut in testicule”. Crossover-ul va accelera de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde, conform BMW.


Masina se poate reincarca la o rata maxima de 130 kW cu incarcare rapida DC (curent continuu) si are la bord un incarcator standard de 11 kWAC (curent alternativ), cu optiune de crestere la 22kW.


BMW a actualizat si motorul cu ardere interna X1, aflat acum la a treia generatie, adaugand mai multe sisteme de propulsie electrificate. Masina primeste BMW Operating System 8 si BMW Curved Display plus o selectie mai larga de sisteme automate de conducere si parcare.


Sursa: onlineev.com


Va intra in vanzare in octombrie, initial cu doua motoare pe benzina si doua diesel. Modelul BMW iX1 complet electric, impreuna cu doua modele hibrid plug-in si alte doua variante alimentate conventional cu tehnologie mild hybrid de 48 de volti, vor urma la scurt timp, dupa declaratiile BMW.


Cele doua versiuni hybrid plug-in folosesc o baterie de 14,2 kWh pentru a oferi o autonomie exclusiv electrica de pana la 89 km.


BMW X1 xDrive25e, respectiv fratele mai mare si mai scump xDrive30e imbina un motor electric montat pe puntea spate, combinat cu un motor pe benzina in trei cilindri care actioneaza rotile din fata.


Toate modelele X1 vor fi construite pe o singura linie de productie la uzina BMW din Regensburg din Germania.


BMW nu a dezvaluit pretul pentru iX1, stim doar ca noul vehicul electric nu este programat pentru a fi vandut in SUA.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA