Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford va pune capat productiei de masini la fabrica germana

Producatorul auto va cauta „oportunitati alternative” pentru fabrica din Saarlouis asa ca Ford se reorienteaza.



Sursa: euroncap.com


Ford nu are de gand sa inlocuiasca productia Focus la fabrica sa de asamblare a vehiculelor din Saarlouis, Germania, in 2025. In schimb, compania americana va cauta „oportunitati alternative” pentru fabrica, inclusiv vanzarea acesteia unui alt producator de automobile, a declarat presedintele Ford.


„Cautam alte oportunitati alternative pentru productia de vehicule la Saarlouis, inclusiv alti producatori”, a spus Rowley intr-o conferinta telefonica cu jurnalistii miercuri. „Nu avem in ciclul nostru de planificare un model suplimentar care sa intre in Saarlouis”.


Atat Valencia, cat si Saarlouis vor experimenta reduceri „semnificative” de locuri de munca, pe masura ce Ford se indreapta spre un viitor numai electric, a avertizat Rowley. „Realitatea industriei este ca productia de vehicule electrice va necesita mai putini oameni”, a spus el.


Ford are in prezent 6.000 de angajati in Valencia si 4.600 in Saarlouis. Sediul Ford din Koln, Germania, nu este afectat de reducerea numarului de angajati. Rowley nu a dat nicio cifra sau un interval de timp pentru reducerea numarului de angajati.


Sursa: autoevolution.com


Ford nu a dat nicio indicatie in ce segment vor concura modelele electrice construite de Valencia. Fabrica construieste in prezent SUV-ul compact Kuga alaturi de monovolumele mari Galaxy si S-Max.


Saarlouis, care a primit o investitie de 600 de milioane de euro in 2017 pentru a se pregati pentru fabricarea actualului Focus, a fost multa vreme sub amenitare, deoarece Ford a evoluat catre site-uri de productie cu costuri mai mici din Europa. Aceste locatii includ ca unitati  Craiova, Romania, unde construieste SUV-ul mic Puma, si in Kocaeli, Turcia, unde isi construieste gama de vehicule comerciale lider in Europa.


Productia de la Saarlouis a fost afectata de penuria lantului de aprovizionare si de scaderea cererii de hatchback compacte in general.


Atentia Ford in Germania se concentreaza asupra fabricii din Koln, care va incepe construirea unui nou SUV bazat pe platforma electrica MEB a Volkswagen incepand din 2023.


Scrie un raspuns
  • G

    2022-07-07 09:14:03

    Sa si le mute in Turcia ca si asa , mai toate modelele fabricate in Turcia ruginesc mai ceva ca Loganu din prima generatie. Se dezintegreaza vazand cu ochii…

  • G

    2022-07-07 09:14:03

    Sa si le mute in Turcia ca si asa , mai toate modelele fabricate in Turcia ruginesc mai ceva ca Loganu din prima generatie. Se dezintegreaza vazand cu ochii…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA