Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE critica planul SUA de scutiri de taxe pentru vehiculele electrice

UE a declarat ca este „profund ingrijorata” de propunerile de credite fiscale pentru achizitiile de vehicule electrice din SUA, deoarece acestea ar fi partinitoare si impotriva producatorilor straini si ar putea incalca regulile Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC).



Sursa: europe.autonews.com


Un grup de mari producatori de automobile a declarat saptamana trecuta ca majoritatea modelelor de vehicule electrice nu vor fi eligibile pentru credite fiscale din cauza cerintelor pentru bateriile vehiculelor si continutul de minerale critice care urmeaza sa fie obtinute din SUA.


Conform unei prevederi a facturii de 430 de miliarde de dolari pentru clima si energie, care a fost adoptata duminica de Senat, cumparatorii americani de vehicule electrice cu emisii zero ar fi eligibili pentru credite fiscale in valoare de cateva mii de dolari.


Cu toate acestea, conditiile de continut intern s-ar aplica reducerilor de taxe pentru a indeparta industria vehiculelor electrice de la dependenta de China si pentru a stimula investitiile locale in minerale si productie pentru baterii.


„Credem ca este discriminatoriu, ca este o discriminare impotriva productorilor straini in raport cu producatorii americani”,, a declarat joi purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Miriam Garcia Ferrer. „Desigur, asta ar insemna ca ar fi incompatibil cu OMC”.


Sursa: euronews.com


Garcia Ferrer a declarat intr-o conferinta de presa ca UE a fost de acord cu Washingtonul care sustine creditele fiscale care ar reprezenta un stimulent important pentru cererea de vehicule electrice si pentru a promova tranzitia catre un transport durabil si o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.


„Dar trebuie sa ne asiguram ca masurile introduse sunt echitabile si… nediscriminatorii”, a declarat ea. „Asa ca vom continua sa indemnam Statele Unite sa elimine aceste elemente discriminatorii din proiectul de lege si sa se asigure ca este pe deplin conform cu OMC”.


Scutirea fiscala pentru vehiculele electrice face parte din Legea privind reducerea inflatiei, care probabil va fi adoptata de Camera Reprezentantilor saptamana aceasta si apoi trimisa la Casa Alba pentru ca presedintele Joe Biden sa o semneze in lege.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA