Ford a anuntat ca isi amana investitiile in productia din Spania, invocand „o perspectiva revizuita pentru Europa”, dar a spus ca isi mentine angajamentul fata de fabrica sa din Valencia.

Sursa: electrive.com

Constructorul de automobile nu va cere o parte din fondurile UE ale Spaniei pentru ameliorarea pandemiei pentru a investi in lansarea vehiculelor electrice pana in iunie 2025, a declarat Ford miercuri. Acesta a spus ca va colabora cu autoritatile pentru a identifica alte finantari publice potentiale, pe masura ce va trece la o flota complet electrica de vehicule de pasageri in Europa pana in 2030.

In iunie, Ford a declarat ca isi va construi vehiculele electrice de urmatoarea generatie in Valencia.

Ford nu a oferit mai multe detalii despre aceste perspective revizuite pentru Europa. A spus la inceputul acestei saptamani ca va reduce un total de 3.000 de locuri de munca salariate si contractuale, mai ales in America de Nord si India.

Nu vor fi taiate locuri de munca la fabrica sa din Valencia deocamdata, a declarat un purtator de cuvant al Ford Spania, desi producatorul auto a spus de multa vreme ca va avea loc o anumita restructurare a fortei de munca, deoarece masinile electrice necesita mai putine ore de munca pentru asamblare.

Atat sindicatul UGT, cat si Ministerul Industriei din Spania au minimizat intarzierea investitiei, observand ca aceasta nu afecteaza planul Ford de a produce vehicule electrice in Spania.

„Guvernul spaniol isi mentine angajamentul de a sprijini Ford in investitiile sale actuale si viitoare in Spania”, a declarat Ministerul Industriei intr-un comunicat.

Ford a aplicat in mai pentru fondurile UE de ajutor pentru pandemie ale Spaniei si i s-au alocat 106 milioane de euro intr-o prima alocare provizorie, dar si-a retras cererea marti inainte de termenul limita pentru potentiale modificari, a spus ministerul.

Compania a ales uzina din Valencia peste fabrica sa din Saarloius , Germania, pentru cea mai recenta investitie in EV.

Sursa: topgear.com

Ford intentioneaza sa lanseze sapte vehicule complet electrice in Europa, inclusiv trei noi autoturisme complet electrice si patru noi dube electrice.

Primul EV nou va fi un crossover de dimensiuni medii care va intra in productie la fabrica Ford din Koln, Germania, anul acesta. Acesta va folosi platforma electrica MEB a Grupului Volkswagen care sta la baza modelului VW ID4, printre alte modele ale Grupului VW.

Ford va construi o versiune electrica a crossover-ului Puma la Craiova, Romania, alaturi de autoutilitare electrice Transit Courier si Tourneo Courier.