Mitsubishi isi propune sa atinga cifre de vanzari apropiate de pre-pandemie cu doua modele noi.

Sursa: mitsubishi-motors.ro

Dupa ce a anulat decizia de a parasi Europa, Mitsubishi Motors crede acum ca isi poate reface vanzarile de vehicule in regiune pentru a se apropia de cifrele de dinainte de pandemie, cu ajutorul partenerului de alianta Renault.

Mitsubishi vizeaza vanzari anuale de 130.000 in Europa pana in 2024, a declarat seful producatorului de automobile pentru Europa, Frank Krol, pentru Automotive News Europe, oferind producatorului auto aproximativ 1% cota de piata.

Obiectivul este aproximativ dublu fata de totalul final estimat al companiei in 2022 si nu departe de cifra sa de 148.248 de vanzari europene in 2019, potrivit cifrelor grupului industrial ACEA.

Cea mai mare parte a cresterii vanzarilor va proveni de la noile modele Renault de la Mitsubishi, o noua masina Colt bazata pe Renault Clio si ASX , care se bazeaza pe SUV-ul mic Renault Captur, a declarat Krol.

Marca se asteapta ca vanzarile anuale europene sa fie de 40.000 pentru Colt si 35.000 pentru ASX. Producatorul auto va continua sa vanda modele consacrate, cum ar fi SUV-ul Eclipse Cross.

„Mostenirea noastra este orientata spre SUV, asa ca pentru noi ASX-ul este un vehicul important, dar segmentul pentru Colt este mai mare”, a spus Krol.

Mitsubishi a dezvaluit ASX pe 20 septembrie inainte de lansarea sa in martie anul viitor. SUV-ul va fi vandut cu sisteme de propulsie plug-in hybrid, full hybrid si mild hybrid.

Sursa: autoevolution.com

Compania va continua sa vanda SUV-ul compact Eclipse Cross, precum si masina mica de buget Mirage/Space Star alaturi de cele doua modele bazate pe Renault, a spus Krol. Eclipse Cross a fost al 10-lea cel mai bine vandut hibrid plug-in din Europa in primele sapte luni, potrivit datelor Dataforce.

Vehiculele electrice vor fi esentiale pentru revenirea Mitsubishi in Europa, a declarat CEO-ul companiei, Takao Kato, intr-o prezentare din ianuarie.

„Pentru a supravietui in Europa, avem nevoie cu siguranta de o platforma EV, asa ca un vehicul electric va fi o posibilitate foarte puternica pentru noi”, a spus Kato.

Mitsubishi a declarat in 2020 ca va parasi piata europeana dupa ce s-a straduit sa fie profitabila in regiune, dar a renuntat la aceasta decizie un an mai tarziu, dupa ce Renault a acceptat sa construiasca doua modele noi pentru marca japoneza in fabricile Renault.

Mitsubishi isi va reduce frecventa pe pietele europene deoarece continua sa se retraga din tarile mai putin profitabile.

Producatorul auto este in proces de taiere a operatiunilor in Grecia si in tari balcanice precum Croatia si Macedonia. Compania s-a retras din Marea Britanie si Belgia in 2020.