Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BYD adauga berlina Seal la gama europeana

BYD va adauga berlina Seal de dimensiuni medii si eventual, hatchback-ul mic Dolphin la gama sa din Europa.



Sursa: insideevs.com


BYD este unul dintre principalii producatori de masini electrice din China. Acesta isi incepe ofensiva europeana cu trei modele: crossover-ul compact Atto 3, berlina de dimensiuni medii Han si SUV-ul de dimensiuni medii Tang cu sapte locuri.


Pere Brugal, seful de vanzari la BYD in Europa, a declarat ca nu a fost stabilita o data precisa pentru lansarea Seal-ului in Europa, dar ca va fi „posibil anul viitor”.


Sealul este o berlina lunga de 4700 mm care s-ar integra in gama de vehicule electrice a BYD chiar sub Han. Utilizeaza o evolutie a platformei electrice cu baterii 3.0 pe care se bazeaza Atto 3. Seal este prima masina de la BYD cu o tehnologie cell-to-body care mareste rigiditatea caroseriei cu 100% fata de o masina conventionala, dupa cum a declarat seful BYD pentru Europa, Michael Shu.


Brugal a spus ca BYD are in vedere si lansarea masinii mici Dolphin in Europa, datorita popularitatii acestor masini in randul cumparatorilor europeni. Hatchback-ul, deja vandut in China, are 4100 mm lungime si 1570 mm inaltime si se afla pe aceeasi platforma 3.0 care sta la baza lui Atto 3.


Cea mai mare baterie oferita in China pentru hatchback este de 44,9 kilowati-ora, ceea ce ofera o autonomie de peste 400 km in ciclul NEDC.


Sursa: topelectricsuv.com


Primele livrari ale modelelor Atto 3, Tang si Han au inceput in Europa si au fost sarbatorite in cadrul unui eveniment la salonul de la Paris. Vanzarile sunt in desfasurare in Norvegia, Belgia, Danemarca, Tarile de Jos, Suedia, precum si Israel. O a doua faza, care incepe inainte de sfarsitul anului, va include pietele de top din Europa, Germania, Franta si Marea Britanie. Italia si Spania vor urma in 2023.


BYD a inscris trei grupuri europene de retail auto pentru extinderea sa in regiune. Hedin Mobility va distribui vehicule BYD in Germania si Suedia, in timp ce Louwman Group va fi responsabil de distributia in Tarile de Jos si Nic.


In primele opt luni, BYD a vandut 974.348 de vehicule de pasageri electrificate la nivel global, o crestere cu 274% fata de anul trecut.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA