Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla declara ca masinile sale nu sunt pregatite pentru a fi aprobate drept complet autonome

Software-ul avansat de asistenta si moduri de condus complet autonome pentru soferi de la Tesla nu va obtine aprobarea de reglementare in 2022.



Sursa: tesla.com


Software-ul avansat de asistenta pentru sofer al Tesla nu va obtine aprobarea de reglementare in 2022, a declarat CEO-ul Elon Musk deoarece sunt indicii care confirma faptul ca nu este inca in masura sa convinga autoritatile ca masinile sale pot fi conduse fara cineva la volan.


Producatorul auto vinde un program aditional de 15.000 USD numit „Full Self-Driving” (FSD) care permite vehiculelor sale sa schimbe benzile si sa parcheze in mod autonom.


Acest lucru completeaza caracteristica standard „Autopilot”, care permite masinilor sa vireze, sa accelereze si sa franeze pe benzile lor fara interventia soferului.


Cu toate acestea, masinile trebuie inca conduse cu supraveghere umana. Un vehicul complet autonom ar necesita aprobarea de reglementare.


Musk a declarat miercuri ca toti utilizatorii de FSD din America de Nord vor primi o versiune actualizata la sfarsitul anului, adaugand ca, desi masinile sale nu sunt pregatite sa nu aiba pe nimeni la volan, soferii ar trebui rareori sa atinga controalele.


„Masina te va putea duce de acasa la serviciu, casa prietenului tau, la magazin, fara ca tu sa atingi volanul”, a spus el.


Musk a mai spus ca Tesla spera sa ofere o actualizare FSD in 2023 pentru a arata autoritatilor de reglementare ca masina este mult mai sigura decat omul obisnuit.


„Musk deschide posibilitatea ca Tesla sa aiba o cale mai dificila spre aprobarea FSD, avand in vedere un control sporit NHTSA si alte controle”, a declarat Craig Irwin, analist la Roth Capital.


Sursa: insideevs.com


Autoritatile de reglementare a sigurantei auto au fost mult timp in conflict cu Tesla in ceea ce priveste sistemele sale de conducere partial automatizate. Din 2016, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) a deschis 38 de investigatii speciale in accidente cu vehicule Tesla care au dus la 19 decese, analizand daca software-ul a fost un factor.


Site-ul web al Tesla spune ca ambele tehnologii „necesita supraveghere activa a soferului”, cu un sofer „pe deplin atent”, ale carui maini sunt pe volan, „si nu fac vehiculul autonom”.


Unii analisti spun, totusi, ca problema principala a Tesla nu sunt reglementatorii, ci software-ul in sine, avand in vedere complexitatea condusului autonom.


Tesla a ratat in mod repetat obiectivele auto-impuse pentru vehiculele sale pentru a atinge capacitatea deplina de auto-conducere, o functie despre care Musk a spus ca va deveni in cele din urma „cea mai importanta sursa de profitabilitate pentru Tesla”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA