Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford va renunta la Fiesta

Ford va pune capat productiei de masina mica Fiesta mai devreme decat era planificat, deoarece producatorul auto isi va electrifica gama europeana.



Sursa: ford.ro


Ford va opri construirea masinii mici Fiesta in Koln, Germania, pana in vara viitoare, cu un an mai devreme decat era planificat. Odata cu incetarea productiei Fiesta, va incepe productia noului crossover complet electric bazat pe platforma Volkswagen ID4, tot cu un an mai devreme decat era planificat.


Crossover-ul va folosi platforma electrica MEB a Grupului VW care sta la baza modelului VW ID4, printre alte modele din grup.


Schimbarea productiei nu va afecta nivelul de personal si vor fi create mai multe locuri de munca in Koln la sfarsitul lansarii noului model, decat sunt in prezent.


Fiesta, care a fost lansata in Europa in 1976, a fost unul dintre cele mai populare modele ale producatorului auto, dar vanzarile au scazut pe masura ce cumparatorii trec de la hatchback la crossover-uri precum Ford Puma.


Vanzarile de Fiesta in Europa au scazut la 39.395 unitati pana in august de la 72.302 in primele opt luni, potrivit cifrelor Dataforce. Puma este acum cea mai bine vanduta masina de tip turism a producatorului auto din regiune, cu 91.604 de unitati vandute pana in august.


Ford a confirmat miercuri ca va incheia productia Fiesta din Koln pana la sfarsitul lunii iunie a anului viitor. Producatorul auto a mai spus ca productia de minivan Ford S-Max si Ford Galaxy in Valencia, Spania, se va incheia in aprilie 2023.


Sursa: ford.ro


Ford a spus ca isi accelereaza eforturile de electrificare. Compania intentioneaza ca toate vehiculele sale de pasageri din Europa sa fie complet electrice pana in 2030 si toate vehiculele sale pana in 2035.


Producatorul auto investeste pentru a construi masini electrice la uzina din Koln, inclusiv o noua unitate de asamblare a bateriilor programata sa inceapa operatiunile in 2024. Un al doilea vehicul electric, despre care Ford a spus ca va fi un „crossover sport”, va fi construit la Koln incepand cu 2024. De asemenea, se asteapta ca vehiculul sa fie bazat pe platforma MEB.


Se estimeaza ca uzina din Koln va construi aproximativ 200.000 de vehicule electrice pe an.


Ford intentioneaza sa lanseze sapte vehicule complet electrice in Europa, inclusiv o versiune electrica cu baterie a crossover-ului mic Puma, care va fi construit la Craiova, Romania.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA