Divizia de camioane a lui Geely, Farizon, planuieste sa lanseze o duba complet electrica in Europa din 2024.

Sursa: truckdeal.com.ph

Farizon, marca de camioane electrice detinuta de compania chineza Geely, incearca sa se extinda dincolo de China cu o duba usoara de marfa planificata pentru Europa incepand cu 2024.

Primul pas al marcii intr-un plan de expansiune globala va fi intrarea pe piata europeana cu o versiune complet electrica a unui camion de marfa usoara numit Super Van, a declarat CEO-ul Farizon, Fan Xianjun.

Farizon isi propune sa devina unul dintre cei mai mari trei furnizori de furgonete electrice din Europa cu Super Van. „Acest produs este conceput pentru a satisface cerintele pietei europene”, a spus Fan.

Majoritatea producatorilor europeni de furgonete ofera deja versiuni complet electrice. Piata generala a furgonetelor complet electrice ramane mica, cu o cota de piata de aproximativ 5% din piata totala a furgonetelor. Cu toate acestea, expertii considera ca sectorul este ideal pentru electrificare, in special pentru flote, deoarece multe camionete parcurg un traseu similar in fiecare zi si pot fi reincarcate peste noapte.

Fan a spus ca platforma flexibila pentru vehicule electrice a companiei si asa-numita tehnologie drive-by-wire dezvoltata cu ajutorul Geely ii confera un avantaj pe pietele in care va concura cu afaceri precum Ford Motor e-Transit.

Tehnologia drive-by-wire permite decuplarea mecanica a franei, pedalei de acceleratie si a altor componente ale sistemului de propulsie de caroseria masinii.

Sursa: electreck.co

Super Van, o duba electrica de livrare urbana, ar putea fi, de asemenea, transformata intr-o masina de camping hibrida benzina-electrica sau intr-o duba frigorifica sau intr-o camioneta, a spus Fan.

Farizon ar putea, de asemenea, sa dezvolte Super Van si Homtruck vizand o piata inca de nisa, dar in crestere rapida in China.

Super Van si Homtruck vor avea capacitati de conducere semi-autonoma, despre care Fan a spus ca sunt imbunatatite de pozitionarea prin satelit de „inalta precizie, la nivel de centimetri”. Planul este de a oferi o conducere complet autonoma pana in 2030, a spus compania.

Conectivitatea prin satelit pentru vehiculele Farizon este disponibila numai in China, a spus Fan.

Farizon va determina disponibilitatea conexiunilor prin satelit pe piete precum Europa „in conformitate cu legile si reglementarile tarilor straine aferente si cerintele lor de securitate a datelor”.