Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Rimac declara ca detine cea mai rapida masina de productie complet electrica

Rimac a declarat ca Nevera, in valoare de 2,1 milioane de dolari, este cea mai rapida masina de productie complet electrica din lume.



Sursa: rimac-automobili.com


Nevera, de 2,1 milioane de dolari, este mai rapid decat rivalii precum Pininfarina Battista, Aspark Owl si Tesla Model S Plaid.


Hypermasina cu doua locuri a atins o viteza maxima de 258 mph (412 km/h) pe 23 octombrie pe pista ATP Automotive Testing din Papenburg, Germania, a declarat Rimac.


Nevera a fost mai rapida decat viteza maxima de la alte vehicule electrice, cum ar fi Pininfarina Battista la 217 mph si Aspark Owl la 249 mph; un Tesla Model S Plaid modificat a atins 216 mph vara trecuta.


Cu toate acestea, realizarea electrica a lui Nevera nu bate recordul de viteza maxima pentru masinile cu motor cu ardere interna, care este detinut in prezent de Bugatti Chiron Super Sport 300+, care a atins 304 mph in 2019.


Koenigsegg si SSC Tuatara produc si masini de serie cu viteze maxime mai mari decat Nevera. Prin comparatie, masina tipica de curse de Formula 1 atinge viteze maxime de aproximativ 220 mph.


Miro Zrnčević, soferul sef de testare si dezvoltare Rimac, a pilotat hipermasina de 1.914 cai putere pana la limita sa. „Am condus Nevera de cand a intors prima roata si sa vad masina perfect slefuita care este astazi este un moment cu adevarat emotionant”, a spus el in declaratie.


„Cel mai important lucru pe care l-am invatat in timpul incercarii la viteza maxima este cat de compusa si stabila a fost masina”, a spus Zrnčević.


Sursa: motortrend.com


Compania spune ca masina va primi 300 de mile per incarcare, dar, desigur, distanta se reduce considerabil pe masura ce te apropii de viteza maxima. Masinile clientilor vin cu o viteza maxima limitata la 219 mph, dar acestea pot fi reglate pentru a atinge 258 mph cu sprijinul echipei Rimac si in conditii controlate cu anvelope si precautii adecvate, a spus purtatorul de cuvant.


Rimac apartine Grupului Rimac, o companie umbrela care detine 55% din Bugatti Rimac si 100% din Rimac Technology, un furnizor de sisteme de baterii de inalta performanta care are 1.000 de angajati la periferia orasului Zagreb, Croatia, unde sunt produse Neveras.


La inceputul acestui an, pilotul de Formula 1 Nico Rosberg a fost primul client care a primit un Nevera.


Scrie un raspuns
  • Daniel Șandru

    2022-11-19 21:34:12

    Koenigsegg Jesko Absolut deține recordul. Dar nu are bugetul de marketing al Bugattiului.

  • Daniel Șandru

    2022-11-19 21:34:12

    Koenigsegg Jesko Absolut deține recordul. Dar nu are bugetul de marketing al Bugattiului.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA