Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VinFast amana lansarea in Europa din cauza penuriei de cipuri

Producatorul auto vietnamez VinFast a fost nevoit sa amane lansarea europeana a SUV-urilor electrice VF 8 si VF 9 pana la inceputul anului 2023 din cauza penuriei globale de semiconductori.



Sursa: wikipedia.org


„Intreruperea lantului global de aprovizionare cu semiconductori a afectat VinFast si programul nostru de productie si livrare in Europa”, a declarat producatorul auto pentru Automotive News Europe, adaugand ca lucreaza cu furnizorii sai pentru a incepe exporturile in Europa si Canada „in lunile urmatoare”.


Intarzierea pentru Europa, unde marca va incepe livrarile mai intai in Germania, Franta si Tarile de Jos, vine in momentul in care primul transport VinFast de SUV-uri medii 999 VF 8 a plecat din Vietnam spre Statele Unite saptamana trecuta.


La Salonul auto de la Paris din acest an, VinFast a prezentat patru masini complet electrice, crossover-ul mic VF 6, crossover-ul compact VF 7, SUV-ul mijlociu VF 8 si SUV-ul mare VF 9.


Directorul executiv al VinFast, Jean-Christophe Mercier, a declarat pentru Automotive News Europe ca producatorul auto va incepe livrarile VF 9 la inceputul anului 2023 si de asemenea, va incepe sa preia comenzi pentru VF 7 si VF 6 anul viitor.


VinFast a declarat ca si-a deschis primele show room-uri emblematice in Koln, Germania si Paris.


Aceste magazine vor fi urmate de locatii din Amsterdam, locatia principala olandeza a marcii precum si Berlin, Munchen, Frankfurt si Hamburg. Compania a mai spus luna trecuta ca pana la inceputul lui 2023 va deschide reprezentante in Germania, Marsilia, Rennes, Montpellier si Metz in Franta dar si in Tarile de Jos.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Separat, VinFast a confirmat plecarea a doi directori de nivel inalt din Europa: Thomas Chretien, vicepresedinte de marketing pentru piata europeana si Emmanuel Bret, vicepresedinte pentru Europa.


Plecarea lui Chretien vine in momentul in care VinFast a angajat un fost membru al echipei Nissan Europe. Gareth Dunsmore s-a alaturat companiei de la producatorul britanic de masini sport McLaren, unde a fost director de marketing timp de aproape doi ani.


Dunsmore va fi responsabil de performanta vanzarilor si a veniturilor vehiculelor electrice VinFast in Vietnam si in strainatate. De asemenea, va cauta mai multe oportunitati de extindere a afacerii VinFast pe alte piete in viitor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA