Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va lansa inca 5 vehicule electrice in Europa

Toyota intentioneaza sa lanseze inca cinci masini complet electrice in Europa sub marca bZ pana in 2026, alaturandu-se SUV-ului de dimensiuni medii bZ4X.



Sursa: media.toyota.co.uk


Prima va fi o masina mica care va sosi anul viitor, a declarat Matt Harrison, seful Toyota Motor Europe, pentru Automotive News Europe, la forumul Toyota Kenshiki de la Bruxelles.


Toyota a lansat bZ4X anul acesta, dupa ce s-a concentrat pe construirea unei game de modele complet hybrid pentru a-si indeplini obiectivele UE privind emisiile. De asemenea, vinde dube complet electrice construite de Stellantis, dar cu marca Toyota.


Confirmarea ca Toyota isi va extinde gama de masini complet electrice „indica angajamentul nostru clar fata de vehiculele electrice cu baterii”, a spus Harrison. Gama viitoare bZ include SUV/crossover-uri mici si compacte si trei modele mai mari. Modelele bZ vor fi vandute la nivel international.


La evenimentul de la Bruxelles, Toyota a prezentat conceptul de SUV electric compact bZ dezvaluit pentru prima data la Salonul auto de la Los Angeles in noiembrie. Conceptul prezinta o masina din segmentul SUV-urilor compacte asteptata in 2025.


Conceptul bZ are 4538 mm lungime, plasandu-l la capatul superior al segmentului compact. O versiune de productie va fi vanduta cel mai probabil ca bZ3X.


Toyota isi propune ca 50% din vanzarile sale din regiunea sa Europa, care include Turcia, Israelul, Rusia si mai multe tari eurasiatice sa provina de la vehicule complet electrice pana in 2030. Pana in 2025, Toyota estimeaza ca 10% din vanzarile din regiunea sa europeana vor fi complet electrice, 80% provenind de la modele hybrid si hybrid plug-in.


Toyota vinde in prezent un singur model plug-in in Europa, SUV-ul mediu RAV4, desi mai adauga doua: Prius hatchback compact si anul viitor, urmatoarea generatie SUV compact C-HR, care va avea si o optiune full-hybrid.


Sursa: caranddriver.com


Singurul indiciu pe care Toyota l-a dat cu privire la identitatea celor patru vehicule bZ ramase pana in 2026 a fost sa arate o diagrama neetichetata care sa indice dimensionarea lor aproximativa si momentul lansarii.


Dupa SUV-ul mic, vine un vehicul mai mare care se afla deasupra bZ4X de dimensiuni medii, posibil o versiune de productie a celui mai mare SUV pe care Toyota l-a prezentat intr-o gama de 15 concepte complet electrice in decembrie 2021, prevazand modelele viitoare.


Un al treilea model stabilit pentru Europa a fost prezentat in diagrama ca avand aproximativ aceeasi lungime ca bZ4X si ar putea fi berlina electrica prezentata in gama conceptului din decembrie.


Cel de-al patrulea model este cel mai mare, asa cum este indicat in axa marimii si ar putea fi un pick-up. Al cincilea se afla sub bZ4X si prin urmare, este probabil sa fie versiunea de productie a conceptului de SUV compact bZ.


Niciunul dintre cele cinci nu este de asteptat sa fie construit in Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA