Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dealerii chinezi cer compensatii pentru intreruperea Jeep

Dealerii chinezi de Jeep vor solicita compensatii dupa ce Stellantis a incetat sa mai produca marca in China.



Sursa: media.stellantis.com


Dealerii chinezi care vand masini Jeep fabricate in China cer lui Stellantis despagubiri de milioane de dolari dupa ce producatorul auto a incetat sa mai produca marca in China, potrivit unei scrisori semnate de dealeri, dupa un raport Reuters.


Stellantis isi revizuieste strategia in China, dupa ce a acceptat sa depuna falimentul joint-venture-ului Jeep cu partenerul local Guangzhou Automobile Group (GAC) in octombrie.


De atunci, Stellantis a declarat ca va urma un model de afaceri bazat pe import, in China. Decizia sa „unilaterala” de a inceta parteneriatele cu dealerii a cauzat pierderi in afacerile acestora si a dus la disponibilizari, potrivit scrisorii semnate de 26 de dealeri, pana marti.


Stellantis a refuzat sa comenteze acest subiect, dar a spus intr-un comentariu trimis prin e-mail ca respecta legea chineza si ca cererea de faliment a societatii sale mixte trece printr-o procedura judiciara locala.


GAC a refuzat sa comenteze. Stellantis a anuntat incetarea JV cu GAC in iulie.


Cao Wei, presedintele Lianyungang Xuncheng Auto Sales and Service si unul dintre organizatorii scrisorii, a declarat pentru Reuters ca mai multi dealeri se vor alatura petitiei si a estimat ca in cele din urma vor solicita o compensatie totala de 900 de milioane de yuani (130 de milioane de dolari) de la Stellantis.


Sursa: bloomberg.com


Ei cer de la Stellantis sa le plateasca 18 milioane de yuani pentru fiecare magazin afectat pentru a acoperi pierderile, inclusiv investitiile initiale si platile de concediere si sa le ramburseze depozitele si sa plateasca reduceri de vanzari, dupa cum se arata in scrisoare.


Cao a spus ca Stellantis a refuzat sa plateasca ceea ce el a numit „factura de baza”, care include depozite si reduceri de vanzari, catre cel putin 50 de dealeri care au fost autorizati de JV sa vanda vehiculele Jeep produse local in China.


Actionarul chinez al companiei Jeep a fost de acord sa plateasca 50% din acea factura tuturor dealerilor, dar Stellantis a refuzat sa plateasca restul, deoarece nu i-a recunoscut drept dealeri autorizati, a spus Cao.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA