Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Faraday Future vizeaza luna aprilie pentru livrarile de vehicule electrice

Faraday Future spera sa stranga capital suplimentar de pana la 170 de milioane de dolari, deoarece isi propune sa inceapa livrarile in aprilie.



Sursa: ff.com


Startup-ul Faraday Future este in discutii cu investitorii pentru un capital suplimentar de pana la 170 de milioane de dolari, deoarece si-a stabilit obiectivul de a livra SUV-ul sau electric FF 91 clientilor, incepand cu aprilie 2023.


Compania din Los Angeles a declarat ca se asteapta sa inceapa productia FF 91 la unitatea sa de productie la sfarsitul lunii martie 2023.


Faraday Future, care se straduieste sa stranga capital pentru a incepe productia, a declarat joi ca a primit o scrisoare de intentie obligatorie, de 30 de milioane de dolari, de la un investitor existent. De asemenea, se asteapta ca investitorii existenti sa ofere capital pentru a sprijini productia modelului sau de debut, potrivit companiei.


Cele mai recente actualizari de la intalnirea cu investitorii companiei vin dupa ce Faraday Future a anuntat schimbari de conducere la inceputul acestei saptamani, in urma unei anchete de lunga durata in cadrul companiei cu privire la acuzatii de frauda si dupa solutionarea unei dispute cu un investitor care solicita revocarea a doi membri ai consiliului de administratie.


Luna trecuta, consiliul lui Faraday a votat inlocuirea CEO-ului Carsten Breitfeld, un fost executiv BMW, si inlocuirea lui cu Xuefeng Chen, care conduce in prezent divizia Faraday din China.


Sursa: forbes.com


In noiembrie, compania a declarat ca are „indoieli substantiale” cu privire la capacitatea sa de a-si continua activitatea si a amanat livrarile FF 91.


Costurile mai mari pentru materiile prime si epuizarea rezervelor de numerar i-au fortat pe investitori sa puna la indoiala starea de sanatate a bilanturilor startup-urilor de vehicule electrice.


Startup-urile de vehicule electrice care au cautat sa revolutioneze industria cu produse inovatoare s-au confruntat cu o incetinire a economiei globale si dificultatea de a strange fonduri a afectat programul de productie si a adancit pierderile.


Actiunile Faraday Future au scazut cu peste 90% in acest an, la mult sub un dolar fiecare, iar actionarii, intr-o sedinta speciala din noiembrie, au aprobat o propunere de impartire inversa a actiunilor pentru a ramane in conformitate cu regulile de listare publica ale Nasdaq.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA