Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Swiss Microlino reporneste ,,bubble car” cu un model electric

Doi frati elvetieni incearca sa-si puna tara inapoi pe harta productiei de masini, reinviind un clasic auto din anii 1950, cu o nota electrica. Bun venit Microlino.



Sursa: reuters.com


Microlino este modelat dupa masina Isetta de la BMW. Este propulsat de o transmisie electrica care ii ofera o viteza maxima de 90 km/h (56 mph).


Oliver si Merlin Ouboter au lansat o noua versiune a masinii micro, modelata dupa masina Isetta de la BMW, de data aceasta cu patru roti, nu trei.


Noul Microlino inlocuieste vechiul motor pe benzina cu o transmisie electrica de 12,5 kilowati, care ii ofera o autonomie de pana la 230 km (143 mile) si o viteza maxima de 90 km/h (56 mph).


Greutatea sa redusa, 496 kg si dimensiunea redusa de 2,5 metri lungime, reduc impactul vehiculului asupra mediului si faciliteaza parcarea in spatii mici, a declarat Oliver Ouboter, director de operatiuni la Microlino.


„Ideea a fost de a crea o alternativa la masinile conventionale. Microlino face asta mult mai bine decat bicicletele deoarece este protejat impotriva intemperiilor, ai spatiu pentru marfa, poti avea doi oameni stand unul langa celalalt”, a declarat Ouboter pentru Reuters.


„Pentru ca este mai mica decat o masina conventionala, consuma mai putin material pentru a o fabrica si are o baterie mai mica, ceea ce inseamna ca foloseste mai putina energie electrica”, a adaugat fratele sau Merlin. „Deci amprenta ecologica este de aproximativ o treime din cea a unei masini electrice conventionale”.


Sursa: microlino-car.com


Au fost primite peste 35.000 de rezervari pentru Microlino, care este construit in Italia si costa peste 15.000 de franci elvetieni.


Cunoscuta mai degraba pentru ciocolata, ceasuri si servicii bancare, Elvetia avea deja o industrie auto la inceputul secolului al XX-lea, cu marci uitate de mult, precum Ajax, Fischer si Turicum. Costurile ridicate de productie si o piata interna mica i-au condamnat pe multi, desi Elvetia gazduieste cativa producatori de nisa.


„Ideile pot fi dezvoltate in Elvetia, marketingul are loc aici, dar productia de masa in alta parte. Microlino este cel mai recent exemplu in acest sens”, a spus Daniel Geissmann de la Muzeul Elvetian al Transporturilor din Lucerna.


„Exista o piata pentru o astfel de masina”, a spus acesta. „Este surprinzator si este distractiv”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA