Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Stellantis, avertizeaza asupra unei „lupte groaznice” cu producatorii auto chinezi

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, vede industria auto europeana la o rascruce de drumuri in competitie cu rivalii sai chinezi.



Sursa: insideevs.com


Politicienii europeni trebuie sa ajute producatorii de automobile din regiune sa concureze cu companiile chineze care se extind in Europa cu vehicule la preturi agresive, dupa spusele CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares.


Daca politicienii din Europa nu gasesc un raspuns la accelerarea catre Europa a producatorilor de automobile chinezi, va exista o „lupta ingrozitoare”, a declarat Tavares pentru Automobilwoche.


Industria auto europeana ar putea fi fortata sa isi reduca masiv capacitatea de productie in fata concurentei in crestere din partea Chinei, dupa declaratiile lui Tavares. Companiile chineze se extind in Europa cu vehicule competitive si la preturi agresive, a comentat acesta. ,,Diferenta de pret intre vehiculele europene si cele chineze este semnificativa. Daca nu se schimba nimic in situatia actuala, clientii europeni din clasa de mijloc se vor indrepta din ce in ce mai mult catre modelele chinezesti. Puterea de cumparare a multor oameni din Europa scade considerabil”.


Comentariile lui Tavares fac ecou cu cele ale CEO-ului Forvia Patrick Koller, care a declarat la Las Vegas ca producatorii de automobile europeni trebuie sa dezvolte vehicule mici, electrice cu baterii, la preturi accesibile, pentru uz urban.


Regimul european de reglementare a emisiilor nu ii ajuta pe producatorii de automobile din regiune, a mai spus Tavares. „Reglementarile din Europa asigura ca masinile electrice construite in Europa sunt cu aproximativ 40% mai scumpe decat vehiculele comparabile fabricate in China”, a comentat el.


Daca Uniunea Europeana nu schimba situatia actuala, industria auto din regiune va suferi aceeasi soarta precum industria europeana a panourilor solare, a avertizat Tavares.


Sursa: reuters.com


MG, BYD de la SAIC, Zeekr si Nio de la Geely se numara printre producatorii auto chinezi care vizeaza consumatorii europeni cu masinile lor electrice.


,,Daca mentinem piata europeana deschisa, atunci nu avem de ales: trebuie sa luptam direct cu chinezii. Si asta se aplica intregului lant valoric al automobilelor”.


Consecintele ar fi atunci semnificative, a spus el. „Asta ar duce inevitabil la decizii nepopulare”.


Capacitatile ar trebui reduse si instalatiile ar trebui mutate in locatii mai favorabile.


O alta optiune, a declarat Tavares, este „reindustrializarea” Europei, pentru a readuce industriile si lanturile de productie pierdute. „Daca vrei, totusi, mai sunt multe de facut in UE, atunci ai avea nevoie de o politica comerciala diferita”.


Industria germana in special, nu ar fi entuziasmata de o politica comerciala care sa stabileasca limite pentru China, deoarece aceasta ar afecta masiv activitatile europene din China. ,,In cele din urma, aceasta provocare seamana cu cuadratura cercului. In contextul actual, daca nu se face nimic in Uniunea Europeana, va fi o lupta teribila”, a conchis acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA