Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mazda adapteaza motorul rotativ pentru era EV in MX-30

Micul crossover hybrid plug-in MX-30 foloseste un motor rotativ pe benzina ca generator de energie, ceea ce ii ajuta sa-i ofere o autonomie de 85 km numai cu energie electrica.



Sursa: motor1.com


MX-30 e-Skyactiv R-EV hybrid plug-in, foloseste un motor rotativ pe benzina ca generator de energie impreuna cu o baterie litiu-ion de 17,8 kilowati/ora.


Mazda a spus ca autonomia ar trebui sa permita clientilor sa foloseasca masina in modul electric pentru majoritatea nevoilor zilnice de condus. Tinta de 85 de km a fost decisa de Mazda dupa ce a strans date despre nevoile reale ale clientilor.


Lansarea lui MX-30 e-Skyactiv R-EV respecta promisiunea Mazda de a resuscita motorul rotativ dupa retragerea tehnologiei in 2012, cand a intrerupt producerea masini sport RX-8.


Livrarile europene ale MX-30 E-Skyactiv R-EV sunt de asteptat sa inceapa in aprilie la un pret de baza de 38.150 de euro in Italia. Masina nu va fi oferita in SUA, dupa cum a spus compania.


Varianta plug-in se alatura versiunii complet electrice a MX-30 din gama europeana a Mazda.


O problema este ca bateria mica a masinii, de doar 35 kWh, ofera o autonomie maxima de 200 km (124 mile). Prin comparatie, crossover-ul mic Hyundai Kona Electric, care are o baterie de 64 kWh, ofera mai mult decat dublul autonomiei lui MX-30 EV.


Un al treilea membru al familiei Mazda MX-30 este varianta mild hybrid care a debutat in 2021 si nu este vanduta in Europa.


Mazda s-a gandit sa foloseasca motorul rotativ intr-un vehicul de gama, dar a optat pentru o varianta plug-in. Acest lucru i-a permis sa reduca si mai mult dimensiunea si costul bateriei.


Motorul electric al lui MX-30 e-Skyactiv R-EV ofera o putere maxima de 125 kilowati (170 CP) la 9.000 rpm si poate produce pana la 260 newtoni metri de cuplu.


Sursa: mazda.ro


Motorul rotativ genereaza o putere maxima de 55 kW (74 CP) la 4.700 rpm si este mai compact decat un motor alternativ cu putere similara, a spus Mazda.


Motorul cu un singur rotor al MX-30 hYbrid este cu 15 kg mai usor decat motorul cu rotor dublu utilizat pe RX-8. O diferenta cheie este ca aluminiul a fost folosit pentru carcasa motorului, in loc de otel.


Suportul masinii are capacitati de putere V2L (vehicle to load), ceea ce inseamna ca poate rula aparate si dispozitive electrice de pana la 1500 W.


Hybridul plug-in accelereaza de la 0 la 100 km/h (0 la 62 mph) in 9,1 secunde. La fel ca fratele sau complet electric, viteza maxima a masinii este limitata la 140 km/h.


Hybridul plug-in poate fi incarcat la 80% de la 20% folosind un incarcator rapid DC de 36 kW sau mai mult, in aproximativ 25 de minute.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA