Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW a depasit rivalul Mercedes-Benz la capitolul vanzari

Livrarile de vehicule electrice au fost un punct forte pentru companiile germane (in special BMW), deoarece acestea au lansat noi vehicule electrice si au incercat sa respecte reglementarile de inasprire a emisiilor.



 


Sursa: autobrokering.com


BMW a depasit rivalul Mercedes-Benz pentru al doilea an consecutiv trecand mai bine peste problemele lantului de aprovizionare care impiedica productia auto globala.


Livrarile la nivel mondial de masini de baza ale marcii BMW au scazut cu 5%, pana la 2,10 milioane anul trecut, depasind Mercedes, ale carei livrari au scazut pana la 2,04 milioane. Vanzarile Audi au scazut cu 3,9%, la 1,61 milioane.


In timp ce BMW si Mercedes au crescut vanzarile in ultimele luni ale anului 2022, nu au putut compensa afacerile pierdute in prima jumatate, cand deficitul de piese si razboiul din Ucraina au redus productia.


Mai recent, producatorii de automobile s-au confruntat cu piedici, inclusiv cresterea energiei si a costurilor de imprumut.


Actiunile Tesla au scazut pe fondul ingrijorarilor legate de cererea din China, cea mai mare piata auto din lume, unde jucatorii autohtoni BYD, Xpeng si Nio pun o presiune sporita asupra marcii americane. BMW, Mercedes si Audi au inregistrat o scadere a vanzarilor in China, deoarece restrictiile stricte din cauza COVID-19 au tinut clientii departe de showroom-uri.


Mercedes a redus semnificativ pretul pentru berlina sa electrica EQS ​​emblematica anul trecut, intr-o miscare de repozitionare pe o piata competitiva.


Livrarile de vehicule electrice au fost un punct luminos pentru companiile germane, deoarece acestea au lansat noi vehicule electrice si au incercat sa respecte reglementarile de inasprire a emisiilor.


Sursa: dailydriven.ro


La BMW Group, inclusiv Mini, vanzarile de vehicule electrice precum BMW i4 si derivate electrice de la Mini Cooper au ajutat compania sa dubleze vanzarile la 215.755.


De asemenea, Mercedes a dublat vanzarile de vehicule electrice, la 117.800 de unitati si a spus ca modelele complet electrice si hybrid plug-in au reprezentat 15% din totalul livrarilor.


Livrarile de vehicule electrice ale producatorului Audi au crescut cu 44% anul trecut, la 118.196 de unitati.


„Ne vom mentine cursul catre o crestere profitabila in 2023”, a declarat seful de vanzari al BMW, Pieter Nota. „Accentul clar se va pune pe cresterea electromobilitatii.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA