Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sony Honda Mobility a lansat prototipul Afeela EV la CES

O societate mixta ce reprezinta cooperarea dintre Honda si gigantul de electronice Sony Corp. a dezvaluit miercuri un prototip al vehiculului sau electric planificat la salonul de tehnologie CES.



Sursa: foxbusiness.com


Lucrand cu Honda, Sony planuieste sa-si foloseasca vastul continut de divertisment pentru a deveni un jucator in masinile de generatie urmatoare.


Sony Honda Mobility a spus ca noul concept este un brand cu numele Afeela. Yasuhide Mizuno, CEO al Sony Honda Mobility, a declarat ca vehiculul se va indrepta catre productia de masa, cu deschiderea precomenzilor anticipata in prima jumatate a anului 2025 iar vanzarile vor incepe in acelasi an.


„Afeela reprezinta conceptul nostru de relatie interactiva, in care oamenii simt senzatia de mobilitate inteligenta, unde mobilitatea poate detecta si intelege oamenii si societatea prin utilizarea tehnologiilor de detectare si AI”, a spus acesta.


Exteriorul vehiculului include ceea ce compania numeste „Media Bar”, care va fi proiectat sa foloseasca lumina pentru a comunica cu oamenii din jur. Sony Honda Mobility nu a lansat inca detalii specifice despre vehicul, dar a spus ca interiorul acestuia va fi proiectat pentru a fi confortabil si simplu.


Vehiculul va include functii de asistenta a soferului de Nivel 2 pentru conducere urbana. De asemenea, se va lucra la capacitatile de conducere autonoma de nivelul 3. Prototipul are 45 de camere si senzori atat la exterior, cat si la interior.


Sursa: carmagazine.co.uk


„Pentru design, adoptam o abordare care urmareste sa stabileasca noi standarde de valoare pentru mobilitate, pe masura ce evoluam designul auto pentru a se concentra nu numai pe dinamica si performanta de conducere, ci si pe retelele si interfetele software”, a spus Mizuno.


De asemenea, Sony si Honda vor colabora la ceea ce Mizuno a numit „cel mai bun divertisment din clasa” pentru consumatori si se vor baza pe sasiul digital Snapdragon al Qualcomm Technologies cu Afeela.


Sony Honda Mobility si-a finalizat joint venture anul acesta si a anuntat planuri pentru viitorul vehicul electric, desi companiile nu au finalizat planurile privind modul in care va fi vandut. Un director Honda a declarat in octombrie ca planul de vanzari al vehiculului se va concentra pe vanzarile online si nu este inca clar ce rol vor juca dealerii Honda in vanzarea si intretinerea masinilor.


Sony Honda Mobility a declarat ca Afeela va fi construit in America de Nord.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA