Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va investi 866 de milioane de dolari in Mexic

Extinderea este cel mai recent impuls al BMW in vehiculele electrice, deoarece urmareste sa transforme mai mult de jumatate din vanzarile sale in masini complet electrice pana in 2030.



Sursa: insideevs.com


BMW intentioneaza sa investeasca 800 de milioane de euro in statul central mexican San Luis Potosi pentru a produce baterii de inalta tensiune si modele Neue Klasse complet electrice.


Extinderea, care va adauga aproximativ 1.000 de noi locuri de munca la operatiunile sale din statul mexican, este cea mai recenta impulsionare a BMW in vehiculele electrice, deoarece urmareste sa transforme mai mult de jumatate din vanzarile sale in masini complet electrice pana in 2030, a spus compania intr-un comunicat.


Mai mult de jumatate din fondurile care vor fi investite in Mexic, 500 de milioane de euro, sunt alocate centrului de asamblare a bateriilor de pe terenul fabricii existente a producatorului auto, a spus BMW, iar aproximativ 500 de angajati suplimentari vor lucra acolo.


Restul de 300 de milioane de euro vor merge pentru adaptarea si extinderea caroseriei si construirea unei noi linii de asamblare pentru instalarea bateriilor, a declarat seful fabricii Harald Gottsche pentru Reuters.


„Vom incepe sa construim, sa construim extensiile si noul ansamblu de baterii la inceputul anului 2024 si vom incepe sa crestem productia la inceputul lui 2027”, a spus acesta.


BMW construieste Seria 3, Seria 2 Coupe si noul M2 la fabrica, care a fost deschisa in 2019.


BMW va incepe productia primelor masini electrice Neue Klasse la noua sa fabrica din Debrecen, Ungaria, in 2025, urmata de fabrica sa principala din Munchen, Germania.


Sursa: motor1.com


Impulsul vine in timp ce producatorii din intreaga lume se schimba pentru a se conforma cu reglementarile de mediu mai stricte pentru a atenua impactul acestora asupra schimbarilor climatice.


De asemenea, Mexicul a oferit din ce in ce mai multe impulsuri pentru vehiculele electrice, deoarece intentioneaza sa transforme jumatate din productia de automobile electrica pana in 2030.


In timp ce unii lideri din industrie au pus la indoiala acest obiectiv, Gottsche a spus ca vanzarile BMW in Mexic erau deja in proportie de 30% hibride sau complet electrice.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA