Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo se pregateste pentru provocari in 2023

Volvo Cars a declarat joi ca 2023 va fi probabil un alt an dificil, in ciuda cererii puternice pentru vehiculele sale, deoarece producatorul suedez a raportat o scadere a profitului trimestrial.



Sursa: techcrunch.com


In ciuda turbulentelor globale, producatorul auto a estimat o crestere procentuala de doua cifre in vanzarile de vehicule in 2023, dupa ce a inregistrat o scadere de 12% anul trecut.


Volvo, care este detinuta in majoritate de compania de automobile chineza Geely Holding, a declarat ca profitul operational din al patrulea trimestru a scazut la 3,4 miliarde de coroane (322,2 milioane de dolari) de la 3,7 miliarde de coroane in urma cu un an.


Profiturile au fost afectate de preturile ridicate ale litiului, costurile mari de logistica si nevoia de a cumpara semiconductori pe piata spot, care poate fi mai scumpa decat in ​​cazul contractelor pe termen lung.


Volvo si rivalii sai s-au confruntat cu o penurie persistenta de cipuri in ultimul an, care au afectat periodic productia, compania cu sediul in Suedia fiind fortata uneori sa opreasca temporar productia la unele fabrici. Alte probleme legate de lantul de aprovizionare, criza energetica si inflatia aprinsa au ingreunat activitatea companiei.


„In timp ce 2023 pare a fi un alt an provocator, avem speranta ca lipsa de aprovizionare legata de COVID din China este in urma si ca continuam sa vedem o imbunatatire constanta a ofertei de semiconductori”, se arata intr-un comunicat.


„In ciuda turbulentelor globale, a incertitudinii si a cresterilor noastre recente de pret, continuam sa vedem o cerere sanatoasa pentru masinile noastre”, a spus Volvo.


Sursa: volvocarssilverspring.com


Volvo Cars si-a reafirmat obiectivele de la mijlocul deceniului, care includ vanzarea de masini la o rata anuala de rulare de 1,2 milioane de vehicule, jumatate dintre ele electrice.


Unii analisti au spus inainte de raport ca obiectivul este prea ambitios.


„Sunt indoieli in privinta faptului capacitatii companiei sa atinga aceste obiective inainte de 2027 si credem ca va trebui sa-si extinda in mod semnificativ definitia „mijlocul deceniului” ”, a spus Bernstein.


„Sunt increzator ca inca putem ajunge acolo”, a spus CEO-ul Jim Rowan. „Pana cand ajungem la jumatatea deceniului, vom avea cinci sau sase modele electrice, toate reimprospatate, toate cu cea mai recenta tehnologie, toate intr-un moment in care ne asteptam sa vedem o miscare masiva catre electrificare”.


Rowan a spus ca o cheie pentru cresterea volumului Volvo va fi un SUV mic care urmeaza sa fie dezvaluit la jumatatea anului. Acesta a mai adaugat ca Volvo nu intentioneaza sa reduca pretul vehiculelor sale, in ciuda masurilor facute de Tesla si Ford.


„Cererea este foarte mare pentru vehiculele noastre BEV (vehicule electrice cu baterie)”, a declarat Rowan pentru Automotive News Europe.


Decembrie a fost cea mai puternica luna vreodata la masinile produse pentru Volvo, cu o rata de vanzare de aproximativ 72.000, a mai spus Rowan.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA